Допомагають бійцям і медикам: запорізька волонтерка отримала нагороду

Переглядів: 385

31 жовтня 2023 09:00

Допомагають бійцям і медикам: запорізька волонтерка отримала нагороду фото

Керівниця волонтерського центру «Солдатський привал» Галина Гончаренко отримала «Хрест громадянських заслуг” - спеціальну відзнаку Всеукраїнського об“єднання “Країна”.

Починаючи із 2014 року, після загибелі сина Михайла, Галина активно волонтерить, разом із командою — психологом Людмилою Волтер та водієм Олегом Бобрицьким здійснила понад 200 поїздок на лінію фронту!

«Ми всі, звісно, працюємо не заради нагород. Та інколи їх все ж таки отримуємо, навіть державні! Тож сьогодні отримала цю спеціальну відзнаку "Хрест громадянських заслуг". Та вважаю, що цю нагороду заробили та заслужили всі волонтери «Солдатського привалу» та всі, хто нам всі ці роки допомогає підтримувати наших захисників та наближати Перемогу! Честь - всім волонтерам, всім українцям! Недарма девізом цієї відзнаки є - "Незламним людям нескореної країни!". Працюємо, панове! Слава Україні!», - написала Галина Гончаренко на своїй фейсбук-сторінці.

У соцмережі волонтерка часто публікує дописи з подяками небайдужим українцям і громадянам інших країн, які збирають та привозять чи надсилають до “Солдатського привалу” допомогу для ЗСУ, яку потім команда “Солдатського привалу” доставляє військовим на фронт.

Один з останніх дописів — про “багатство, яке приїхало для наших захисників з далекої Естонії».

«Павербанки, термобілизна, футболки, протизастудні ліки, шкарпетки. Дійсно - скарб! До речі, зверніть увагу на шкарпетки! На папірці написано - "Валентина Матюшева.Севастополь"! Там, в Естонії, українські та естонські пані в'яжуть теплі шкарпетки для того, щоб у українських бійців на фронті були ноги в теплі! Ви уявляєте собі рівень турботи? Кожного разу, розпаковуючи посилки від пані Silja Peegel та її друзів, я бачу, з якою турботою та повагою все зібрано... До сліз!

Дякую всім, хто надає зараз українцям таку підтримку! Не знаю, як ми зможемо вам віддячити. Поки що тільки - ДЯКУЄМО! Найближчим часом всі ці речі поїдуть по різних підрозділах, щоб зробити життя на фронті нашим захисникам трохи зручніше, тепліше, в чомусь простіше.

Дякуємо всім, хто допомогає Україні та українцям - за розуміння, за довіру, за вчинки! Ми сильні та незламні, бо разом з нами весь світ!» - написала керівниця “Солдатського привалу”.

Лікар за спеціальністю, депутатка Запорізької міської ради з фракції “Європейська Солідарність” разом з небайдужими людьми паралельно до своєї вже звичної допомоги підрозділам на фронті, допомагає й медичним закладам, які лікують поранених бійців та цивільних.

«Таку можливість нам надали наші норвезькі друзі Norsk Ukrainastøtte - Norwegian Support for Ukraine, Arnstein Tranøy, Per Morten Bjørnstad, Per Haarr та Mykola Kushka. Тільки уявіть собі - п'ять операційних столів, нових, 2022 року народження, з усіма сучасними опціями! Уявили? Добре! Так вони тепер вже працюють в кількох відділеннях одного з наших медичних закладів.

А до них ще - розхідні матеріали та хірургічне приладдя! Оце допомога! І - увага! Ці столи опинились в операційних, і запрацювали одразу! Бо така апаратура була дійсно потрібна! Не знаю, як відбувався попередньо розподіл цього багатства по відділеннях, та при передачі в лікарні спостерігала неабияку "класову ненависть" серед тих, кому не вистачило! Підбігали медики, та питали - "А такі ще є?"

В будь-якому разі, це ж добре, що нашим медикам буде зручніше працювати, а наші захисники будуть отримувати якісне лікування в більш комфортних умовах! Я від цього в захваті!

І ще раз щиро дякую норвежцям і Королівству Норвегія - за таку шалену допомогу та підтримку, за людяність та турботу, за дружбу та довіру! Честь! Від всіх українців - величезне ДЯКУЄМО!

Залишається побажати удачі нашим лікарям, та подякувати їм за їхню невтомність та врятовані життя! Уклін! Пишаймося мужністю наших захисників, підтримуємо один одного, та робимо своє- працюємо на Перемогу! Слава Українцям!» - написала Галина Гончаренко.

 




Схожі новини: