Табу на горілку та вино: на тимчасово окупованих територіях Запорізької області продовжили дію "сухого закону"

Переглядів: 527

28 жовтня 2023 15:15

Табу на горілку та вино: на тимчасово окупованих територіях Запорізької області продовжили дію сухого закону фото

 

На ТОТ Запорізької області до 15 листопада продовжено повну заборону на роздрібний продаж алкоголю. Відповідний указ підписав гауляйтер євген балицький.

Заборона на продаж міцних алкогольних напоїв діє у регіоні з травня 2023 року та поширюється як на магазини, так і на підприємства громадського харчування. До продажу допускаються виключно пиво, пивні напої, сідр, пуаре, медовуха.

У разі порушення юридичним особам доведеться сплатити штраф від 100 тисяч до 300 тисяч «дерев“яних”.

Алкогольні напої, які не потрапили під заборону, у регіоні можна придбати лише з 08:00 до 17:00. про це повідомили у т.зв. “міністерстві економічного розвитку Запорізької області».

Введення та продовження заборони окупаційна влада пояснює питаннями безпеки населення, але усім зрозуміло, що заборона вводиться перш за все через російських вояків. Їх пияцтво призводить до численних випадків небойових втрат: нетверезі окупанти через конфліктні ситуації вбивають один одного.

Є також інформація, що виготовленням пива займається фірма, близька до балицького і вводячи заборону на продажу міцного алкоголю, гауляйтер дає таким чином їй заробити.

 

 

 

 




Схожі новини: