У Запоріжжі продавець контрафактним товаром пропонував поліцейським хабар

Переглядів: 396

27 жовтня 2023 18:17

У Запоріжжі продавець контрафактним товаром пропонував поліцейським хабар фото

Аби уникнути відповідальності за торгівлю контрафактом місцевий житель запропонував дільничним офіцерам поліції три тисячі гривень.

За інформацією Нацполіції, під час заходів щодо протидії незаконному обігу підакцизних товарів у Заводському районі міста правоохоронці виявили нелегальний заклад, у якому здійснювалась роздрібна торгівля безакцизними цигарками та алкоголем.

Щоб уникнути відповідальності та уникнути конфіскації контрафактних товарів, а саме - 2535 пачок цигарок без марок акцизного маркування та 180 літрів горілки, «комерсант» запропонував поліцейським 3000 гривень хабаря.

Правоохоронці відмовились та викликали слідчо-оперативну групу територіального підрозділу поліції для документування злочину.

Речові докази вилучені та направлені до експертної установи.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Правова кваліфікація події - ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.




Схожі новини: