Незламні: у Оріхові під постійними бомбуваннями живуть близько тисячі людей

Переглядів: 334

22 жовтня 2023 09:00

Незламні: у Оріхові під постійними бомбуваннями живуть близько тисячі людей фото

Попри безпосередню близькість до лінії фронту, нескорений Оріхів продовжує жити: всі комунальні служби працюють, а люди отримують необхідну медичну та гуманітарну допомогу.

У цьому переконався начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, який завітав до Оріхова. У місті він перевірив роботу Пунктів Незламності та забезпечення місцевих жителів всім необхідним.

Так, болючим для оріхів’ян залишається питання проходження осінньо-зимового періоду.

- Близько 900 домогосподарств громади потребують забезпечення твердим паливом. Наразі ми активно співпрацюємо з нашими міжнародними партнерами та спільно з волонтерами підвозимо таку матеріальну допомогу мешканцям. У першу чергу - вразливим категоріям населення. Крім цього, Кабінет міністрів України розглядає можливість виділити субвенцію для закупівлі дров, - розповів Юрій Малашко.

Очільник ОВА обговорив з представниками місцевої влади нагальні потреби населення, яке залишається в рідних домівках, а також матеріально-технічне забезпечення фахівців ДСНС, що ліквідовують наслідки ворожих обстрілів.

- В місті залишаються здебільшого літні люди, які не хочуть покидати рідні домівки. Нас всебічно підтримують волонтери та влада - маємо достатні запаси їжі та речей першої потреби. На щастя, в Оріхові працює й пошта, тобто пенсійні та соціальні кошти виплачуються постійно, - зазначає місцева жителька.

Очільник ЗОВА закликав оріхів’ян евакуюватися до більш безпечних місць - там для вимушених переселенців створено спеціальні місця для розміщення з усіма необхідними умовами.

Джерело: Запорізька ОВА




Схожі новини: