Не готові та недоступні: у Запоріжжі перевірили укриття

Переглядів: 510

21 жовтня 2023 12:30

Не готові та недоступні: у Запоріжжі перевірили укриття фото

У Запоріжжі протягом третього кварталу перевірили 100% укриттів. Результати інспекцій фонду захисних споруд цивільного захисту невтішні.

Як поінформував журналістів начальник Запорівзької облвсної військової адміністрації Юрій Малашко, 44% об’єктів не готові до використання та не доступні для громадян.

- Це дуже високий показник! Слід констатувати, що на 604 день війни частина керівників підприємств, установ, організацій, які є балансоутримувачами фонду захисних споруд, не усвідомлює відповідальність перед суспільством, - зазначив Юрій Малашко. - Це є системна проблема в усіх областях і вона потребує комплексного вирішення на рівні держави.

Ініційовано звернення до голови Верховної Ради України щодо невідкладного розгляду у сесійній залі змін до чинного законодавства в частині посилення адміністративної та кримінальної відповідальності балансоутримувачів фонду захисних споруд.

Очільник ОВА нагадав, що відповідне рішення було ухвалено ще в червні на засіданні Ради національної безпеки і оборони України.

Загалом на підконтрольній території Запорізької області налічується 1785 захисних споруд. За останній час до переліку додалось ще 29.

Постійна небезпека від ворожих обстрілів для жителів області вимагає від влади та органів місцевого самоврядування рішучих кроків у забезпеченні цілодобового доступу громадян до укриттів. Юрій Малашко дав доручення профільному департаменту протягом доби оновити інтерактивну мапу укриттів, щоб люди могли користуватись об’єктивною інформацією.

 




Схожі новини: