Гасять пожежі і розбирають завали: запорізькі рятувальники розповіли про роботу оперативних підрозділів

Переглядів: 323

20 жовтня 2023 15:30

Гасять пожежі і розбирають завали: запорізькі рятувальники розповіли про роботу оперативних підрозділів фото

З початку року на підконтрольній Україні території Запорізької області підрозділи ДСНС здійснили реагування на понад 5,5 тис. подій різного характеру. Під час ліквідації подій надзвичайники врятували 87 осіб, з них 57 - під час розбору завалів, також деблокували тіла 92 загиблих.

Такі цифри на міжвідомчій пресконференції навів начальник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Запорізькій області, полковник служби цивільного захисту Олексій Пуга.

Пресконференцію щодо актуальних небезпек під час опалювального періоду та про оперативне реагування підрозділів фахівці ДСНС провели спільно із представниками обласної організації Товариства Червоного Хреста та обласного центру з гідрометеорології.

Олексій Пуга доповів про оперативне реагування підрозділів: «На сьогодні підрозділи ДСНС постійно залучаються до гасіння пожеж, розбору завалів, надання допомоги населенню, вилучення і знешкодження вибухонебезпечних предметів в населених пунктах Запорізької області, у тому числі які знаходяться в зоні активних ворожих обстрілів та на межі зони бойових дій»,

З початку року рятувальні підрозділи 22 рази реагували на необережне поводження громадян на воді, 41 раз залучалися до ліквідації наслідків ДТП, 584 рази їх викликали для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Рятувальники здійснили 2543 виїзди на пожежі, з них 743 пожежі спричинили ворожі обстріли. У 24 будівлях вони розбирали завали.

Нагадаю, МВ писали про те, чому  небезпечно ставити буржуйки в квартирах і домівках.




Схожі новини: