Шана і пам“ять: у Запоріжжі відкрили другу частину Алеї Героїв

Переглядів: 479

17 жовтня 2023 09:00

Шана і пам“ять: у Запоріжжі відкрили другу частину Алеї Героїв фото

У День визволення Запоріжжя від нацистських загарбників на центральному проспекті відкрили другу частину Алеї Героїв.

У Другу світову війну Запоріжжя знаходилося під окупацією нацистських загарбників понад два роки — з 4 жовтня 1941 року до 14 жовтня 1943 року.

Рівно 80 років тому наше місто було звільнене від агресора. Так само буде і в новітній історії - ворог буде розбитий захисниками та захисницями України.

З нагоди Дня визволення міста від нацистів у Запоріжжі відбувся захід пам’яті. Була проголошена хвилина мовчання, представники різних релігійних конфесій відспівали молебень за загиблими воїнами.

На центральному проспекті, біля будівлі Запорізької міської ради, відкрилася друга частина Алеї Героїв - як зазначається на фейсбук-сторінці Туристичного інформаційного центру, “суспільно-важливого проєкту, який увічнює полеглих запорізьких воїнів, які боролися з російськими окупантом».

«Ми маємо памʼятати імена людей, завдяки яким можемо жити», - говориться в повідомленні. Проєкт створено за підтримки Запорізької міської ради, меценатів, підприємців і вдячних запоріжців.

«В річницю визволення Запоріжжя від фашистських загарбників, на Алеї Героїв ми схилили голови у молитві за всіх наших земляків, які загинули під час Другої світової, та за полеглих захисників і захисниць під час російсько-української війни.

Ці чоловіки і жінки могли б далі жити, ростити дітей, працювати і кохати, бути підмогою для батьків, чекати онуків. Але їхнє життя обірвали вороги. Ця молитва – це наша пам'ять перед Богом про душі тих, хто віддав своє життя за наш мир.

Памʼятаємо, якою ціною. Не пробачимо жодної краплі крові і жодної сльози. Вічна світла памʼять полеглим захисникам і захисницям. Сил і витримки їхнім рідним та близьким», - написав у соцмережі секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.




Схожі новини: