Без особистого звернення: запоріжцям перерахунок житлової субсидії проведуть автоматично

Переглядів: 375

16 жовтня 2023 21:45

Без особистого звернення: запоріжцям перерахунок житлової субсидії проведуть автоматично фото

У жовтні без особистого звернення громадян буде проведено автоматичний перерахунок житлової субсидії на опалювальний період 2023-2024 років.

Перерахунок стосуватиметься:

  •  домогосподарств, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2023 року;
  •  домогосподарств, яким вона була призначена в розмірі 0,00 грн на неопалювальний період.

Розрахунок житлової субсидії на опалювальний сезон буде здійснено органами Пенсійного фонду України після отримання інформації:

  •  про доходи осіб з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, а також групу платників єдиного податку, до якої належить фізична особа –підприємець, що обрала спрощену систему оподаткування – від Державної податкової служби України;
  •  про доходи осіб та сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування – від Пенсійного фонду України.

Слід зазначити, що при розрахунку житлової субсидії з початку опалювального сезону 2023-2024 років враховуються доходи домогосподарства за І і ІІ квартали 2023 року, доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі серпневої пенсійної виплати.

Звертаємо увагу, що субсидія на опалювальний період 2023-2024 років може бути призначена тільки за новим зверненням громадянам:

  •  які влітку подали заяву на припинення субсидії та користувалися пільгою на оплату житлово-комунальних послуг, а на опалювальний період бажають отримувати житлову субсидію;
  •  у яких відбулися зміни у складі зареєстрованих осіб, зміни соціального стану тощо.

В тему

До кінця жовтня працівники Головного управління ПФУ в Запорізькій області проведуть ще дві тематичні «прямі лінії». Вони пройдуть за такими темами:

19 жовтня, з 13:00 до 16:00 - Добровільні пожертви до бюджету ПФУ та добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування (т. 702-32-35)

26 жовтня, з 8:00 до 12:00 - Запобігання та виявлення корупції (т. 224-60-85).

Джерело: Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області

 




Схожі новини: