Армія Ізраїлю провела рейди в секторі Газа. Знайдені тіла частини зниклих ізраїльтян

Переглядів: 371

14 жовтня 2023 18:42

Армія Ізраїлю провела рейди в секторі Газа. Знайдені тіла частини зниклих ізраїльтян фото

Армія оборони Ізраїлю пізно увечері в п’ятницю повідомила, що провела локальні рейди на території сектору Газа.

Під час рейдів, проведених за останні 24 години, ізраїльські військові виявили тіла ізраїльтян, які зникли безвісти, а також предмети, які можуть допомогти у поверненні ізраїльтян, викрадених ХАМАС, повідомляє Haaretz.

Згідно з заявою ЦАХАЛ, у рейді задіяли бронетехніку.

Представник армії заявив, що учасники рейдів "знищили терористичну інфраструктуру та терористичні загони, з якими вони зіткнулися", зокрема загін ХАМАС, озброєний протитанковими ракетами.

Також під час ізраїльського авіаудару по оперативному центру ХАМАС у Газі було вбито одного з лідерів бойовиків угрупування Мурада Абу Мурада.

Абу Мурад був командиром спеціального підрозділу "Нахба" і, як повідомляють ізраїльські джерела, одним із керівників та координаторів нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

ХАМАС цю інформацію ще не коментувало.

Жертвами атаки ХАМАС в Ізраїлі, за останніми даними ізраїльської армії, в Ізраїлі вже стали 1,3 тисяч людей.

"На даний момент ЦАХАЛ підтверджує, що більше 120 мирних громадян утримуються в полоні в секторі Газа терористичною організацією ХАМАС", - йдеться в заяві ізраїльської армії, опублікованій у X (твіттері).

У секторі Газа в результаті ударів у відповідь загинули 1,9 тисячі людей (дані місцевого МОЗ).

Раніше прем’єр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що метою Ізраїлю є знищення угруповання ХАМАС.

"Ми ніколи не забудемо нашестя ХАМАС. Ми б'ємо наших ворогів із безпрецедентною міццю. Ми знищимо ХАМАС і ми переможемо, але це вимагатиме часу", - відзначив ізраїльський прем'єр.

Палестинців закликають поїхати на південь сектору

Ізраїль закликає жителів сектору Газа евакуюватися на південь сектору в суботу між 10:00 та 16:00 за місцевим часом, використовуючи два конкретні маршрути – шосе Далдул та Аль-Сана.

За словами представника ЦАХАЛ Авіхая Адраї, проїхати в цей проміжок часу цим шляхом буде абсолютно безпечно.

Здебільшого заклик стосується мешканців двох міст – Бейт-Хануна та Хан-Юніса, які можуть стати першими цілями ізраїльської наземної операції.

Тим часом видання Washington Post пише, що перевірило відео, яке показує наслідки удару по головній автомагістралі Гази в п'ятницю. Внаслідок цього обстрілу, за даними палестинського міністерства охорони здоров'я, загинули десятки та отримали поранення понад 200 людей, які втекли з північної частини сектору Газа.

На відео видно тіла, у тому числі кількох дітей, розкидані уздовж дороги. Над охопленими полум'ям автомобілями здіймається дим, а на автомобільному причепі тіла лежать серед особистих речей, описує видання.

Геолокацію відео провели OSINT-експерти, її підтвердили у Washington Post. Армія оборони Ізраїлю не коментувала це відео.

Напередодні ізраїльські військові наказали 1,1 млн жителів північної частини сектору Газа протягом 24 годин переміститися на південь. У п'ятницю ізраїльські військові розкидали листівки над містом Газа, закликаючи мешканців негайно покинути свої будинки.

За даними Управління з координації гуманітарних питань ООН, після попередження ЦАХАЛ "десятки тисяч людей тікали" із північної частини сектору Газа.

Міжнародний комітет Червоного Хреста та Червоного Півмісяця закликав до паузи у бойових діях у секторі Газа, щоб гуманітарні організації могли "працювати безпечно та ефективно" щодо надання допомоги.




Схожі новини: