Міа Халіфа та конфлікт з Playboy. Кого у війні Ізраїлю з ХАМАС підтримали зірки

Переглядів: 438

12 жовтня 2023 14:10

Міа Халіфа та конфлікт з Playboy. Кого у війні Ізраїлю з ХАМАС підтримали зірки фото

На тлі кривавого конфлікту, що розпочався з нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль минулої суботи, багато зірок шоубізнесу висловилися щодо подій, які відбуваються на Близькому Сході.

Чимало з них висловили підтримку Ізраїлю, однак знайшлися й ті, хто стали на бік палестинських бойовиків, - і спровокували скандал.

Акторка Галь Гадот, яка має ізраїльське походження та проходила там службу в армії, написала, що підтримує Ізраїль і закликала інших робити те саме.

Акторка Наталі Портман, яка також має ізраїльське коріння, зазначила, що вона "нажахана варварськими діями, і її серце сповнене любові та молитов за постраждалих".

Співачка Мадонна виклала відео насильства, яке чинив ХАМАС, і сказала, що "її серце з Ізраїлем".

Водночас інфлюенсерка Кайлі Дженнер, яка також опублікувала пост із підтримкою Ізраїлю в інстаграмі, вже за кілька годин видалила його, бо отримала хвилю критики від підписників, що підтримують палестинців, пише New York Post.

Тим часом більшість знаменитостей цього разу утрималися від публічної підтримки палестинців - навіть ті з них, які раніше її висловлювали, наприклад, акторка Емма Вотсон та інші учасники групи Artists for Palestine U.K.

Багато ЗМІ звернули увагу на відсутність реакції на новий виток конфлікту американської супермоделі палестинського походження Белли Хадід.

"Жорстокий напад палестинського бойового угруповання ХАМАС у суботу, який спровокував війну між Ізраїлем і Газою, створив дилему для таких знаменитостей, як Хадід, які протягом тривалого часу використовували свою зіркову владу, щоб підтримувати права палестинців і засуджувати ізраїльський уряд", - пише видання Mercury News.

Видання додає, що Белла не написала жодного допису про війну в інстаграмі, де вона має майже 60 мільйонів підписників, що призвело до того, що її засипали глузуваннями з приводу її мовчання або звинуваченнями в тому, що через її попередню підтримку Палестини у неї "руки в крові".

Однак незабаром мовчання порушила її сестра, також супермодель, Джіджі Хадід.

Вона опублікувала допис в інстаграмі, де зазначила, що має "глибоке співчуття до палестинської боротьби та життя під окупацією".

Водночас Джіджі, чий батько Мохамед Хадід є палестинським іммігрантом і правовірним мусульманином, додала:

"Я також відчуваю відповідальність перед моїми друзями-євреями, як і раніше, наголосити: хоча я маю надії та мрії щодо палестинців, жодна з них не включає завдання шкоди єврею".

Водночас минулого року Джіджі зіткнулася з критикою після допису в інстаграмі, де вона порівняла страждання українців через вторгнення Росії та страждання палестинців у конфлікті з Ізраїлем.

Цього разу про Україну в контексті ізраїльсько-палестинського конфлікту згадала шведська співачка Зара Ларссон, пише Newsweek.

Вона опублікувала в інстаграмі фото, яке супроводила підписом: "Тобто ви підтримуєте Україну під час вторгнення Росії, але не Палести..."

"Якщо ви не на боці Палестини - ви на неправильному боці"

Тоді як Хадід у своєму дописі намагалася зберегти баланс, були й ті, хто радикально висловив свою підтримку палестинцям.

Медіаперсона та колишня порнозірка Міа Халіфа опублікувала у соцмережі Х допис (зараз уже недоступний), у якому закликала "борців за свободу в Палестині перевертати свої телефони і знімати відео горизонтально".

Пізніше вона пояснила в іншому дописі (також більше недоступний), що вона не схвалювала насильство, а мала намір наголосити на необхідності свободи Палестини.

"Якщо ви можете дивитися на ситуацію в Палестині і не бути на боці палестинців, то ви на неправильному боці апартеїду, і історія це з часом покаже", - також пізніше написала вона.

Її дописи спричинили скандал і змусили низку компаній, серед яких Playboy, розірвати з нею співпрацю.

Як пише Daily Mail, журнал опублікував заяву, в якій підтвердив, що Халіфа більше не створюватиме контент для їхньої платформи CENTERFOLD, до якої вона приєдналася в лютому 2022 року.

"Ми хочемо сьогодні повідомити вам про наше рішення припинити стосунки Playboy з Мією Халіфою, включно з видаленням каналу Playboy Мії на нашій платформі", - написала команда Playboy в електронному листі користувачам, який цитує Daily Mail.

"У Playboy ми заохочуємо свободу вираження поглядів і конструктивні політичні дебати, але ми дотримуємося політики нульової терпимості до мови ненависті. Ми очікуємо, що Мія зрозуміє, що її слова та дії мають наслідки", - також додають у листі.

Твіти 30-річної Халіфи також призвели до розірвання її контракту з амстердамською фармацевтичною компанією, пише Independent.

"Це такий жахливий твіт @miakhalifa. Вважайте себе негайно звільненою. Просто огидно. Більш ніж огидно. Будь ласка, розвивайтеся та станьте кращою людиною", - написав Джош Шапіро, гендиректор компанії Red Light Holland, яка виробляє продукцію з псилоцибінових грибів, у відповідь на її допис із проханням надати горизонтальні відео.

Однак Халіфу це не збентежило.

"Підтримка Палестини позбавила мене можливості для бізнесу, але я більше злюся на себе за те, що не перевірила, що починаю робити бізнес із сіоністами. Сама винна", - відповіла вона.

Халіфа, справжнє ім'я якої Сара Джо Шамун і яка має ліванське походження, завжди висловлювала підтримку, за її словами, "праву палестинців припинити ізраїльську окупацію", і часто засуджувала "сіоністів", пише Daily Mail.

Раніше вона працювала в порноіндустрії, але тепер виступає з її критикою. Халіфа провокувала суперечки своїми скетчами у хіджабі, а в 2019 році розповідала, що їй погрожували вбивством через її роботу.

 




Схожі новини: