Повідомлено про підозру колаборанткам, які впроваджують стандарти освіти держави-агресора у школах Мелітопольського району

Переглядів: 471

5 жовтня 2023 11:45

Повідомлено про підозру колаборанткам, які впроваджують стандарти освіти держави-агресора у школах Мелітопольського району  фото

Жінки очолили навчальні заклади на тимчасово окупованих територіях Мелітопольського району.

За даними слідства у травні 2022 року двоє освітянок Мелітопольщини із ідеологічних переконань добровільно погодились співпрацювати з окупаційною владою рф та обійняли посади директорів «Государственного казенного учреждения общеобразовательной организации Запорожской области «Охримовская Средняя общеобразовательная школа № 41»» та «Муниципального образовательного учреждения Ботиевская общеобразовательная школа № 12 Мелитопольского района Запорожской области».

На підставі наданих окупаційною владою повноважень колаборантки впровадили стандарти освіти держави-агресора, які будуються на наративах «руського миру» та покликані розпалювати агресію та ненависть до України, нівелювати її духовні, етичні та історичні цінності. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області. 

Працівники слідчого відділу Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Мелітопольської окружної прокуратури зібрали достатньо доказів протиправної діяльності фігуранток та заочно повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.




Схожі новини: