Український фотограф Єфрем Лукацький отримав престижну нагороду Oliver S. Gramling Awards

Переглядів: 376

4 жовтня 2023 19:20

Український фотограф Єфрем Лукацький отримав престижну нагороду Oliver S. Gramling Awards фото

Один з найвідоміших українських фотокореспондентів Єфрем Лукацький отримав премію міжнародного інформаційного агентства The Associated Press — Oliver S. Gramling Awards. Про це він повідомив у фейсбуку і підтвердив у розмові з  «Детектором медіа».

За словами фоторепортера, це премія, яку заснували ще у 1994 році для відзначення професійних здобутків співробітників AP. Її переможців визначає журі, яке присуджує нагороду тим співробітникам агентства, які демонструють надзвичайну наполегливість, непохитну мужність і відданість місії AP.

Нагороди — кожна розміром 10 000 доларів — надходять із фонду, заснованого покійним керівником AP Олівером С. Гремлінгом. Цього року журі оцінювало роботи у двох категоріях: журналістика та дух. 

«Я став переможцем у другій категорії — spirit. І отримав нагороду не за якийсь конкретний знімок чи фоторепортаж, а за журналістську роботу протягом багатьох років. Сказати правду, це для мене велика честь», — розповів нам Лукацький.

Вручення премії відбудеться 24 жовтня в Нью-Йорку.

Єфрем Лукацький — фоторепортер міжнародного агентства The Associated Press, у якому працює з 1989 року. Знімав у Чечні, Афганістані, Придністров’ї, Іраку та Секторі Гази. Задокументував багато важливих подій в Україні: від внесення прапора України у Раду в 1991 році до першого збитого у Гостомелі російського вертольота 24 лютого 2022 року. Його знімки публікували практично всі провідні світові медіа, серед яких The New York Times, The Guardian та The Independent. Минулого року журнал Time включив роботу Лукацького до переліку 100 головних знімків 2022-го.

Джерело: Детектор медіа




Схожі новини: