Порадували поранених: запоріжанки наліпили 6300 пельменів для пацієнтів військового шпиталю

Переглядів: 544

4 жовтня 2023 14:36

Порадували поранених: запоріжанки наліпили 6300 пельменів для пацієнтів військового шпиталю фото

10 членкинь ГО “Запорозькі Берегині” на чолі зі своїм лідером Оленою Шевчук напередодні Дня захисника і захисниці України цілий день ліпили пельмені, щоб порадувати бійців на свято домашньою стравою.

Чому пельмені, а не вареники, які є більш традиційною стравою для українців?

- Вареники ми вже влітку ліпили у Запорізькому військовому госпіталі, - розповідає Олена Шевчук. - Робили їх з картоплею та цибулею. Співали українські пісні, розмовляли про наших захисників, була дуже душевна атмосфера.

Дівчата з їдальні розповідали, що коли хлопці прийшли наступного ранку і побачили вареники, вони були шоковані. У їдальні не вистачає людей, які б ліпили сотні вареників за раз, тому в повсякденному меню ця страва відсутня.

До речі, в госпіталі готують дуже смачно. Коли я ходжу по палатах, обов’язково цікавлюся у бійців, як їм їжа. І вони в один голос кажуть, що краще ніж вдома. Там дійсно смачна їжа! Наприклад, суп готують з грибами та сиром, подають смажене м’ясо, багато салатів, навіть “Цезар” роблять.

Але нещодавно завідуюча їдальні сказала, що хлопці хочуть пельменів і вони нічого не можуть зробити, так бійцям, які вдома не були по півроку і більше, хочеться цієї страви! І ми вирішили напередодні Дня захисників і захисниць зібратися з дівчатами у госпіталі і наліпити пельменів.

За словами Олени, думали впоратися дуже швидко, але у підсумку ліпили цілий день.

- Була гарна атмосфера, як і минулого разу. Ми не просто робили пельмені - ми співали і сміялися, немов вже Перемога. Встигли прикрасити їдальню чудовими малюнками, які нам передали педагоги, викладачі, вихованці Центру творчості Шевченківського району. Хлопці заходили і відразу посміхалися.

Коли був обід, ми привітали їх зі святом, кожному ще і подаруночок від центра творчості на Чарівній вручили. Привітали кожного! Кожному посміхнулися, сказали добрі слова.

Потім знову повернулися до роботи. Я складала пельмені, рахувала. Всього наші берегині наліпили 6300 пельменів! Застигли вони аж о 3-й ночі. Коли наступного дня мені надіслали фото, як хлопці їдять наші пельмені, для мене це було 100% щастя!

Хочу, щоб цей день повторився - звичайно, без вибухів. Це було мега круто! Пишаюсь, що в нашій команді такі чудові пані! Це моє місто! Це мої найкращі люди! І головне, що ми не втомилися і впевнено йдемо вперед!

Фото надані Оленою Шевчук




Схожі новини: