Чекання довжиною 586 днів: на Запоріжжі відновили випуск ще однієї місцевої газети

Переглядів: 541

2 жовтня 2023 18:16

Чекання довжиною 586 днів: на Запоріжжі відновили випуск ще однієї місцевої газети фото

Завтра мешканці  громад, які знаходяться під постійними ворожими обстрілами, отримають  спецвипуск №1 газети «Голос Гуляйпілля».

«Газету, на яку чекала 586 днів, отримають читачі Гуляйпільської, Малинівської і Воздвижівської громад” - повідомила редакторка Тетяна Велика. Поки що на газету підписатися не можна, перший після тривалої перерви номер вийшов у вигляді спецвипуску, який буде роздаватися безкоштовно.

Подію вже прокоментував на своїй фейсбук-сторінці голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Професійна спілка допомагає редакціям відновлювати випуски друкованих ЗМІ, які були припинені через окупацію чи ворожі обстріли.

"Сльози на очах!..." Після перерви у 586 днів вийшла друком рідна "районка" для Гуляйпілля! У місті, від якого на відстані п`яти кілометрів точаться запеклі бої з окупантами, досі проживає близько 800 цивільних. Вони лишаються попри відсутність у Гуляйполі електрики, газу та комунікацій.

І для них, так само як і для мешканців сіл у сусідніх громадах, примірники рідної газети стануть важливим і ЄДИНИМ доступним ЗМІ та символом української стійкості. І я дуже радий, що завдяки підтримці міжнародних партнерів Національна спілка журналістів України (НСЖУ) підтримала друк цього першого тиражу видання, яке очолює Тетяна Велика.

За словами пані Тетяни, над створенням випуску тиждень працювало троє співробітників. Намагалися дати побільше емоцій земляків, підтримати у ці важкі часи.

Найважливішим матеріалом запорізькі колеги називають розповідь про трьох гуляйпільців-активістів, які першими загинули у березні минулого року, коли окупанти намагалися увійти в Гуляйполе. "Маємо пам`ятати кому завдячуємо, що наше місто не під "орками", - сказала мені сьогодні головна редакторка Тетяна Велика. Євген Коростельов взяв у свого батька на агропідприємстві дрон та разом ще з двома товаришами оперативно передавав всю важливу інформацію про рух окупантів для ЗСУ. Саме завдячуючи героїзму цих народних героїв контроль над Гуляйполем не взяли росіяни...

До всього, "Голос Гуляйпілля" - це 29-та місцева газета на прифронтових та деокупованих територіях, яку з часу повномасштабного вторгнення допомогла відродити НСЖУ!

Завтра "районку", яку сьогодні журналісти забрали з друкарні, вже даруватимуть читачам. Журналісти важливі!», - написав Сергій Томіленко.

Нагадаємо, весною цього року відновила випуск газета Оріхівської громади «Трудова слава». Як розповідала головна редакторка Світлана Карпенко, номери виходять спецвипусками і доставляються рятувальниками в місто, яке ворог нещадно обстрілює. Газету доставляють і в інші громади колишнього Оріхівського району.




Схожі новини: