Які вітаміни потрібні спортсменам

Переглядів: 184

23 вересня 2023 15:53

Які вітаміни потрібні спортсменам фото

Кожна людина потребує повноцінного отримання вітамінів та мікроелементів. Спортсмени приділяють велику увагу раціону, тому що при інтенсивних навантаженнях витрачають більше корисних речовин. Особливо це стосується дітей, які займаються спортом. Зростаючий організм вимагає збалансованого харчування і при цьому низькокалорійних продуктів. Поповнити втрачені речовини допоможе вітамінний комплекс, який можна підібрати на https://usavitamines.com.ua/vitaminnye-kompleksy-dlya-detey/ з урахуванням навантажень та віку. Які вітаміни за що відповідають і що трапляється за їх нестачі — відповімо в цій статті.

Список найважливіших вітамінів для спортсменів

Всі вітаміни поділяються на дві групи: водорозчинні, що знаходяться у крові та інших фізіологічних рідинах, а також жиророзчинні — накопичуються у жирових тканинах, мембранах клітин. 

Тепер коротко про кожну групу, особливо потрібну дітям і дорослим, які займаються спортом:

  • С — антиоксидант, який насичує клітини киснем, допомагає засвоїти глюкозу та залізо;
  • D — сприяє засвоєнню кальцію, міцності кісток, знижує ймовірність захворювань серця, дерми;
  • Е — один із найважливіших вітамінів, який при інтенсивних тренуваннях покращує білковий обмін, знижує втомлюваність м'язів;
  • А — бере участь в обміні білків, у зростанні нових клітин.

Також не варто забувати про Омега-3-6, комплекс кислот, який потрібен для здоров'я кісток і м'язів, виводить холестерин, покращує ріст м'язової маси.

Усі перелічені компоненти ви знайдете у комплексах usavitamines.com.ua, які ретельно підібрані за віковою групою та дозуванням.

Симптоми недостатньої кількості вітамінів у спортсменів

Нестача вітамінів та інших речовин відбивається негативно на здоров'ї людини. У спортсменів за підвищених фізичних навантажень цей ефект посилюється у кілька разів. Наприклад, якщо бракує вітаміну D – підвищується стомлюваність, а коли не вистачає B9 – є ризик недокрів'я. Недостатня кількість вітаміну С призводить до низького імунітету, болю в м'язах, ослаблення суглобів.

Зверніть увагу на такі ознаки нестачі цих корисних речовин:

  • дратівливість;
  • слабкість, втома;
  • низький м'язовий ріст;
  • часті хвороби.

Все це привід для того, щоб проконсультуватися з лікарем та тренером, які допоможуть поповнити запаси, підібравши потрібний полівітамінний чи спеціалізований комплекс.




Схожі новини: