Мрія здійснилася: випускниця ЗНУ відкрила Milan City Fashion Week у сукні Slava Ukraini

Переглядів: 433

29 вересня 2023 13:00

Мрія здійснилася: випускниця ЗНУ відкрила  Milan City Fashion Week у сукні Slava Ukraini фото

У Мілані українка Дар`я Шахова відкрила показ кубинського дизайнера Alberto Leal у сукні «Слава Україні». 

Дар`я Шахова  - випускниця Запорізького нацонального університету. Вона -  зі Слов`янська Донецької області.  Рідне місто покинула після початку повномасштабної збройної агресії рф - у лютому 2022 року.

За кордоном дівчина продовжила свою модельну діяльність, про це розповіла журналістам «PRO100MEDIA».

«Я не дуже позиціоную себе як професійна модель, це не моя основна діяльність. Це те, що мені дуже подобається, де я можу відвести душу.

Мій шлях у моделінгу почався у 2017 з контракту в Китаї, потім ще один контракт у 2018 також у Китаї. Після цього я вже мала невеличке портфоліо і вирішила спробувати себе у Парижі. Вперше на подіумі в Парижі я виступила в 2021 році.

Я завжди виступала на Fashion Week тільки в Парижі, але виступити в Мілані – це була для мене мрія-ціль року. Я шукала організаторів, багато кому писала, але не виходило, не відповідали, потрібно було проходити кастинги, але врешті-решт, все вдалося і мене запросили», – розпівідає Дар`я.

На Milan City Fashion Week було багато дизайнерів з різних країн світу. Дар’я не знала, у якому одязі виходитиме на подіум, але коли побачила сукню у поєднання рідних кольорів, дуже зраділа.

«Були списки, які моделі у яких дизайнерів працюють. Я мала працювати з кубинським дизайнером Альберто, який створив цю сукню «Слава Україні». Пішла до нього на примірку.

Перше його питання було: а ти звідки? І я сказала, що я з України. У нього одразу загорілись очі. Він сказав: ти те, що мені потрібно. Альберто говорив, що підтримує Україну, показував мені колоски. Я розплакалась і він так само, хвилину обіймалися і плакали. Я подякувала Альберто за таку можливість, за те, що він робить, не мовчить», – говорить модель.

Дар’я розповідає, що на показі відчувала підтримку від незнайомих людей. Багато хто висловлював захоплення Україною.

«Коли стояла за кулісами у цій сукні, до мене підходили багато людей зі словами підтримки, адміністратори, візажисти, дівчина з Литви підійшла підтримала, вона також розплакалась. Також за кулісами підходили люди з Америки, вони кричали: "Україна переможе, ми з вами". Коли вийшла на подіум, мене переповнювали емоції, це для мене велика честь», – пригадує дівчина.

Дар`я здійснила свою давню мрію, взяла участь в італійському Fashion Week та разом з кубинським дизайнером Альберто ще раз нагадали світові про ті жахіття, які кояться в Україні.
 




Схожі новини: