У Запорізькій області поліцейські-парамедики в екстремальних умовах рятують постраждалих

Переглядів: 390

27 вересня 2023 14:43

У Запорізькій області поліцейські-парамедики в екстремальних умовах рятують постраждалих фото

Група парамедиків з поліцейських була сформована у березні 2023 року

Що робити, коли відлік часу йде на хвилини, – знають парамедики поліції Запоріжжя. Вони першими прибувають на місця ворожих влучань та в екстремальних умовах рятують постраждалих. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області. 

За шість місяців роботи вони здійснили майже сотню виїздів на місця ворожих обстрілів та надали кваліфіковану допомогу всім, хто її потребував. Команду очолює начальник тренінгового центру ГУНП в Запорізькій області Руслан Захаренко. Він один із тих правоохоронців, які стали на захист країни ще на початку збройної агресії рф проти України в 2014 році. Під час бойових зіткнень поблизу Слов’янська він отримав неабиякий досвід. Зараз набутими знаннями й навичками майор поліції ділиться із підлеглими, адже кожен з них має випрацювати в собі стресостійкість та адаптивність. Він не залишає поза увагою жодного виїзду підпорядкованого особового складу.

«На цей час в команді працюють 20 поліцейських-парамедиків. Всі вони - працівники різних територіальних підрозділів та служб – дільничні, криміналісти, слідчі, оперативники та співробітники тренінгового центру ГУНП. Кожен з них готовий в екстремальних умовах надати якісну невідкладну допомогу», - каже Руслан Захаренко.

Правоохоронці-парамедики несуть службу як на території обласного центру, так і у прифронтових населених пунктах. Екіпажі забезпечені всім необхідним для надання першої медичної допомоги в польових умовах. 

«Ворог може здійснити підступний обстріл у будь-який момент. Тому ми маємо бути завжди напоготові, аби якомога швидше дістатися до місця події та вчасно надати кваліфіковану допомогу постраждалим. Під час виїздів у прифронтові населені пункти я навіть засинаю у кросівках, щоб не втрачати дорогоцінний час на взування, коли надійде відповідне сповіщення. Постійно поряд зі мною рюкзак зі спеціальним спорядженням та аптечка», - розповідає про специфіку своєї роботи Богдан Іванченко.

«Ми можемо працювати там, куди не дістанеться звичайна швидка. Тож наше основне завдання – в найкоротший термін якісно стабілізувати стан постраждалого, аби успішно евакуювати його до медичного закладу», - зазначає інструктор з особистої безпеки тренінгового центру ГУНП в області Поліна Онопко.

Поліцейський Андрій Грачов згадує ранок 12 серпня, коли армія країни-агресора поцілила керованою авіабомбою по місту Оріхів: «Унаслідок удару на місці загинув поліцейський, ще 12 громадян отримали поранення, серед них - четверо працівників поліції. Ми прибули на місце прильоту за декілька хвилин. Ще навіть стовп пилу не встиг розвіятися. Ми з напарником швидко оцінили ситуацію та, розуміючи, що є загроза повторного удару, розпочали надавати допомогу постраждалим. Серед поранених не було тих, хто міг пересуватися або самостійно надати собі допомогу. Лише одна жіночка, років 60-ти, за моєю вказівкою затиснула кулаком рану на нозі та спинила кровотечу. В цей час я накладав турнікети та тампонував рани молодому хлопцю, якому посікло все тіло. Однієї руки у нього майже не було. Одночасно підказував, як діяти оточуючим. Тоді ми з колегою використали всі турнікети, що мали у рюкзаках, а це понад 10 одиниць у кожного».

Від дій фахівців тактичної медицини, які першими прибувають на місця ворожих обстрілів, залежить життя постраждалих, тому правоохоронці постійно працюють над підвищенням рівня своєї кваліфікації. На цей час в області вже майже дві тисячі працівників поліції пройшли спеціалізовані курси-тренінги та готові належним чином надати допомогу постраждалим на місці події.




Схожі новини: