П'ять безпрограшних ідей, які додадуть вашій спальні затишку

Переглядів: 409

27 вересня 2023 13:15

Пять безпрограшних ідей, які додадуть вашій спальні затишку фото

Спальня – це саме те місце, де ми зазвичай відпочиваємо тілом та душею, набираємось сил та впорядковуємо свої думки. Варто дотримуватись кількох простих порад дизайнерки, щоб ця кімната стала для вас комфортним місцем, до якого хочеться повертатись щовечора.

Ідеальна затишна спальня – це не дорогі меблі та телевізор навпроти ліжка. Дизайнерка Наталія Міяр поділилась з виданням головними секретами, які зроблять спальню найкомфортнішим місцем у квартирі.

Більше м'яких меблів та оббивок

Обирайте до своїх спалень ліжко з м'яким узголів'ям та створюйте багатошаровість за допомогою різних пледів. Це додасть вашій спальні розкоші та водночас – створить відчуття, ніби ви у м'яких обіймах.

Дизайнерка вважає, що не варто боятись сміливих кольорів. Якщо площа дозволяє, то додайте більше меблів з яскравою текстильною оббивкою. Крісла, пуфи чи софи з оксамитом – розкладіть на них м'які подушки з оригінальними візерунками і насолоджуйтесь затишком кімнати.

Багато джерел світла

Наталія Міяр переконана: хоч вночі у спальні має бути повністю темно, проте вдень у кімнаті має бути багато світла. Це налаштовує на хороший день та піднімає настрій. Вона радить перш за все розміщати спальню там, де багато природного світла з вікон. А також – використовувати дзеркала, які дозволяють трохи "погратись" зі світлом.

Затишку додадуть також різноманітні світильники, торшери та настільні лампи: ввечері кімната стане більш яскравою та "текстурною".

Використовуйте живі рослини

Ми так багато часу проводимо у великому місті, а в період пандемії – і у своїх квартирах, що життєво необхідно додавати більше зелені до своїх приміщень. Рослини у горщиках зроблять вашу спальню більш свіжою, додадуть нових фарб та сприятимуть креативності.

А невеличкі букети квітів на тумбочці біля ліжка чи на комоді стануть стильним та запашним акцентом у кімнаті.


 

Пробуджуйте почуття

У цьому вас допоможуть ароматичні свічки. Ми вже розповідали про різноманітні свічки, які прикрасять ваш інтер'єр. Наталія Міяр вважає, що запахи у будинку – це важливий компонент, який робить приміщення по-справжньому теплим та домашнім.

Тому вона радить час від часу протягом дня запалювати ароматичні свічки. Сам аромат не має значення – квіткові, пряні чи свіжі, він повинен вносити щось нове у ваш звичний день та заспокоювати.


 

Зручне ліжко – найголовніше

Це пункт зовсім не про декор, а про ваші відчуття. Ніякий декор не зробить спальню вашим улюбленим місцем у квартирі, якщо ви спите на поганому матраці. Це запорука здорового та міцного сну, а отже – і вашої продуктивності і хорошого настрою на цілий день. Не пошкодуйте часу та коштів та оберіть матрац, який би підходив саме вам, м'якший чи твердіший.

Джерело: Life.24

 




Схожі новини: