Заступник керівника ОП Кулеба відвідав Запоріжжя та ознайомився з відбудовою багатоповерхівок

Переглядів: 368

22 вересня 2023 19:13

Заступник керівника ОП Кулеба відвідав Запоріжжя та ознайомився з відбудовою багатоповерхівок фото
Фото: 061

Запоріжжя з робочим візитом відвідав заступник керівника Офісу Глави держави Олексій Кулеба. Він, зокрема, ознайомився з темпами відбудови 11 постраждалих внаслідок ракетних атак будинків і дізнався про надану допомогу постраждалим.

За інформацією 061, під час робочої наради на вулиці Запорізькій 2а заступнику керівника ОП повідомили про темпи відновлення 4 будинків, що ведуться за рахунок коштів місцевого бюджету - на вулиці Кияшко 22, Сталеварів 16, Соборному 151 та Зестафонській, 10.

“У нас є списки всіх постраждалих осіб з даними щодо того, де вони проживають і яка допомога була надана. Всі на сьогоднішній день отримують по 10 тисяч гривень щомісяця та 15 тисяч гривень одноразово для пільгових категорій з місцевого бюджету. Також гуманітарну допомогу надають міжнародні організації”, - повідомив в.о міського голови Анатолій Куртєв.

Також представники ЗОВА запевнили, що згідно з проєктами відбудова в середньому триватиме щонайменше 1,5-2 роки.

Ще по двом будинкам вже знайшли підрядника, а ще по 5 багатоповерхівкам, що мають бути відновленні за кошти Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури, ще тривають коригування проєктно-кошторисної документації через підозри щодо завищеної вартості матеріалів. Представники влади запевняють, що повторні тендерні процедури мають розпочатись на наступному тижні.

Олексій Кулеба при цьому заявив, що надзвичайно важливо тримати контакт з місцевими мешканцями, щоб вони були в курсі всього того, що відбувається, знали про терміни та всі етапи відбудови свого житла.

Також під час робочої наради обговорили проблемні моменти, скарги та чутки, щодо можливого скорочення фінансування.

“В рамках робочого візиту я безумовно не міг не відвідати місце, де відбулася трагедія. Президент України тримає на контролі все, що відбувається по відновленню у Запоріжжі, в тому числі те, що стосується відновлення багатоповерхових будинків. Наше завдання проконтролювати, щоб люди чітко розуміли, що буде відбуватися з відновлення їх будинків та будівництвом нових. Також важливо зрозуміти, чи достатні заходи вживає влада щодо соціальної підтримки, які виплати люди підтримують та чи достатньо цього. 

Ми проговорили робочі питання, а зі свого боку мене цікавлять графіки виконання та ще потрібно для допомоги. Згідно з наданою сьогодні інформацією роботи по 4 об’єктам ведуться по графіку та не було озвучено проблемних питань, інші будинки знаходяться в процедурі та вже виходять на тендер, де буде визначений підрядник, який буде виконувати роботи. Головне завдання, яке було поставлено відповідальним особам - треба комунікувати з населенням”, - прокоментував заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.

Джерело 061

 




Схожі новини: