Отримували дохід близько 3 мільйонів гривень: поліцейські виявили запоріжців, які виготовляли та розповсюджували наркотики

Переглядів: 349

22 вересня 2023 20:25

Отримували дохід близько 3 мільйонів гривень: поліцейські виявили запоріжців, які виготовляли та розповсюджували наркотики  фото

Семеро жителів Запоріжжя налагодили незаконне виготовлення та розповсюдження метамфетаміну та екстазі на території обласного центру. Загальний обсяг збуту психотропних речовин становив близько 1,5 кг на місяць, що приносило зловмисникам близько 3 мільйонів гривень доходу за цінами «чорного ринку».

За інформацією Нацполіції, правоохоронці встановили, що до складу угруповання ввійшли семеро раніше судимих за наркозлочини запоріжців, віком від 26 до 39 років. Організувала «бізнес» 35-річна жінка, яка контролювала спільників та всі процеси наркоторгівлі. Фігуранти збували «товар» у безконтактний спосіб або «з рук у руки» за готівку.

Крім того, правоохоронці провели 13 обшуків за адресами зловмисників, а також в орендованих ними гаражних приміщеннях. У результаті слідчих дій виявлено та вилучено 18 зіп-пакетів із кристалічною речовиною (попередньо – метамфетамін), 14 таблеток рожевого та сірого кольорів (попередньо – екстазі), близько 50 грамів кристалічної речовини білого кольору (попередньо – метамфетамін), зіп-пакет з речовиною рослинного походження (попередньо – канабіс), шість електронних вагів, блокноти з чорновими записами, три автомобілі, 12 банківських карток, понад 11 тисяч гривень та 325 доларів США, мобільні телефони, ноутбук, sim-карти мобільних операторів та флеш-носії.

Підозрюваним загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.




Схожі новини: