Купатися не можна: у Запоріжжі річкова вода усе літо була дуже поганої якості

Переглядів: 362

21 вересня 2023 12:00

Купатися не можна: у Запоріжжі річкова вода усе літо була дуже поганої якості фото

Фахівці санітарно-гігієнічної лабораторії ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» здійснюють моніторингові дослідження якості води.

За даними завідувача відділу моніторингу та реагування на небезпеки Євгена Тулушева, протягом цього року із р. Дніпро відібрано та досліджено 495 проби, з них:

- у місцях водозаборів було досліджено 155 проб, 75 проб на мікробіологічні та 80 проб на санітарно-хімічні показники. Нестандартні результати за мікробіологічними показниками виявлені у 31 пробі (41,3%) за кількістю «ЛПК», «коліфагів», «E.coli», «енерококів», за санітарно-хімічними показниками не відповідали гігієнічним нормативам 70 проб (87,5%) - за показниками рН, забарвлення, завислими речовинами, біохімічним, хімічним споживанням кисню, розчиненим киснем та інші.

- в зонах рекреації та відпочинку населення відібрано 340 проб, з них 168 проб на мікробіологічні та 172 проби на санітарно-хімічні показники. Відхилення за мікробіологічними показниками виявлені в 150 пробах (89,3 %) за кількістю «ЛПК» та «коліфагів», за санітарно-хімічними показниками – 162 проби (94,2 %) не відповідали гігієнічним нормативам за показниками забарвлення, завислі речовини, розчинений кисень, БСК, ХСК, рH та інші.

Нагадаємо, цьогоріч у Запоріжжі оздоровчий сезон офіційно не відкривали.




Схожі новини: