«Книга від Героя»: у Запоріжжі підтримали ініціативу генерал-лейтенанта Сергія Наєва

Переглядів: 402

18 вересня 2023 20:10

«Книга від Героя»:  у Запоріжжі підтримали ініціативу генерал-лейтенанта Сергія Наєва  фото

Сьогодні Запорізька обласна клінічна дитяча лікарня отримала понад 300 книжок українською мовою для дітей, що проходять тут  лікування.

Книжки передав засновник БО «БФ «ЗАХИСТИТИ МАЙБУТНЄ» Олександр Дєєв на підтримку ініціативи Командувача Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва «Книга від Героя».

- У діяльності фонду ми багато уваги приділяємо саме піклуванню про дітей, бо без перебільшення – майбутнє нашої країни напряму залежить від того, чи виростуть наші діти здоровими та освіченими. Від того, чи будуть вони справжніми українцями, з розвиненою національною та європейською самосвідомістю. Українські діти мають бути захищені від підступного ворожого впливу не тільки фізично, а ментально. Саме тому важливо, щоб діти навчалися, читали книжки, любили їх. Тож коли ми дізналися про ініціативу генерала Наєва – одразу вирішили долучитися до неї, - розповів засновник БО «БФ «ЗАХИСТИТИ МАЙБУТНЄ» Олександр Дєєв.

Книги поповнять бібліотеку центра медико-соціальної реабілітації. Вони тут знаходяться у відкритому доступі, кожна дитина може взяти книгу і у вільний від процедур час почитати. Сьогодні у центрі на реабілітації знаходиться 20 діток з різними патологіями, після перенесених травм чи операцій. А щомісяця у центрі перебуває 50-60 дітей. Курс реабілітації триває 14 днів, малюків до 3-х років — 21. Протягом року реабілітацію у центрі можна проходити двічі.

- Реабілітація — дуже важлива частина лікування, - зазначив директор КНП «Запорізька обласна клінічна дитяча лікарня» Юрій Борзенко. - Крім фізичної реабілітації, сьогодні на перший план виходить психологічна реабілітація дитини. А читання — її частина.

Колектив завжди робить все можливе, щоб наші маленькі пацієнти скоріше одужували, щоб процес їх лікування був максимально ефективним та комфортним. Книжки допоможуть дітям не сумувати і це дуже добре! Ми вдячні нашим військовим, що вони не тільки боронять рідну землю від російського агресора, а й дбають про освіту та культурне розвинення маленьких українців.

Привчати маленьких пацієнтів до читання буде логопед центру медико-соціальної реабілітації Олена Бандрівська.

- Мені, як нікому, дуже болить ця тема, що діти не читають книжок, а тільки сидять у гаджетах. Я сподіваюсь, що тепер, коли наша бібліотека поповнилась новими яскравими книжками, дітки почнуть хоч трошечки читати. Сьогодні деякі маленькі пацієнти вже читали книжки, - розповіла Олена Миколаївна. - Я буду дітям показувати книжки, буду їх рекламувати.

Тематика книжок  бібліотеки — різноманітна: від Дитячої Біблії до книжок, які розвиватимуть у дітей патріотизм, почуття власної гідності і усвідомлення того, що вони — українці. Новенькі книжки   дуже гарні, яскраві, вони точно сподобаються малечі.

Нагадуємо, що напередодні початку нового учбового року в зоні оперативної відповідальності Командування Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв передав понад 1500 книжок українською мовою для дітей, що перебувають на лікуванні у медичних закладах і відірвані від процесу навчання. Окрім Запоріжжя, книжки отримали дитячі лікарні Харкова, Чернігова, Сум та інших міст.

Передача книжок відбувається в межах цивільно-військового співробітництва.

- Важливо, щоби діти читали книжки і читали саме українською. Наші діти мають бути свідомими, освіченими та культурними українцями. І відповідальність за це лежить саме на нас – дорослих, - наголосив з приводу передачі книжок Командувач ОС ЗСУ.

 

 

 

 

 

 




Схожі новини: