Знайшовся у російському полоні: стало відомо про долю міського голови Херсона

Переглядів: 442

18 вересня 2023 14:00

Знайшовся у російському полоні: стало відомо про долю міського голови Херсона фото

Син міського голови  Херсона Ігоря Колихаєва повідомив, що батько знайшовся у російському полоні.

За словами Святослава Колихаєва, Червоний Хрест офіційно підтвердив статус полоненого Ігоря Колихаєва.

Міський голова Херсона вважався зниклим безвісти з червня 2022 року. Тоді його викрали окупанти.

"Я зв'язався з Червоним Хрестом і мені сказали, що російська сторона подала мого батька Ігоря Колихаєва до списку полонених і він знаходиться на території росії. Де саме і про стан його здоров'я – не відповіли. Також оновився його статус в особистому кабінеті координаційного штабу", — додав Святослав журналістам «Громадського".

Ігор Колихаєв залишався у Херсоні попри окупацію. Він казав, що виконує свій обов'язок перед виборцями.

Про обставини затримання міського голови 28 червня 2022 року повідомляла його радниця Галина Ляшевська.

За її словами, вранці 28 червня Ігор Колихаєв приїхав до однієї з комунальних установ, де працювали співробітники міськвиконкому, які залишилися в місті.

"Щойно він вийшов із машини, його одразу затримали озброєні  співробітники росгвардії і, швидше за все, ФСБ.

Вони вилучили жорсткі диски із комп'ютерів, розкрили всі сейфи, шукали документи. Весь цей час Колихаєва тримали в окремому кабінеті в кайданках під озброєною охороною.

Після обшуку Колихаєва посадили в автобус Z та вивезли.

Впевнена, що арешт Колихаєва пов'язаний із його відмовою співпрацювати з окупаційною владою. Кілька днів тому Колихаєв отримав листа від "новопризначеного" мера, де той запрошував його обговорити майбутню "організацію взаємодії". За відмову від зустрічі погрожував арештом. Колихаєв не пішов. Ми всі в небезпеці. Усі під ударом. Я побоююся за життя Ігоря Колихаєва", - зазначала влітку 2022 року Галина Ляшевська.

Весь цей час про долю Ігоря Колихаєва нічого не було відомо, він мав статус зниклого безвісти. Статус полоненого  офіційно підтвердили 13 вересня. Це дуже гарна новина, адже тепер Херсонського міського голову можна буде звільнити з полону через обмін.

Нагадаємо, наразі нічого не відомо про долю відомої мелітопольської журналістки Ірини Левченко, яку окупанти разом з чоловіком Олександром викрали на вулиці Мелітополя 6 травня 2023 року. Відповідно, немає інформації, де вона утримується, який стан її здоров'я.

Ірина має статус зниклої безвісти, окупанти не підтверджують її незаконне утримання, тому звільнити Ірину поки що немає можливості.  У списки на обмін вона з урахуванням цієї обставини не потрапляє. 

 




Схожі новини: