"Дитяча мрія": юні мешканці запорізького шелтеру малювали на полотнах національно-патріотичні картини

Переглядів: 531

13 вересня 2023 21:29

Дитяча мрія:  юні мешканці запорізького шелтеру  малювали на полотнах національно-патріотичні картини  фото

Мобільна бригада БФ «Восток SOS» завітала до дітей Центру допомоги «Інвестохіллс»

Спеціалістки мобільної бригади Благодійного фонду «Восток SOS» відвідали Центр допомоги «Інвестохіллс» у Запоріжжі, що надає прихисток внутрішньо переміщеним особам зі прифронтових територій України. 

"Аби підтримати моральний стан малечі, соціальна працівниця та психологиня провели арттерапевтичний захід «Дитяча мрія». Фахівчині малювали разом із дітьми національно-патріотичні картини на полотнах. Водночас юристка провела інформаційну сесію з основ правознавства", - розповіла МВ комунікаційниця мобільної бригади Благодійного фонду «Восток SOS» Катерина Людвік.

За її словами, до зустрічі долучилися 18 дітей віком 7-15 років.

Сьогодні у Центрі допомоги "Інвестохіллс", який відкрився 28 квітня минулого року, проживають 80 осіб, 25 з яких - діти.

"6 вересня наш «Центр допомоги Інвестохіллс» мав честь прийняти представників благодійної організації "Восток SOS". У цей особливий день ми провели захоплюючий урок арт-терапії разом з нашими надійними друзями від "Восток SOS" та нашими маленькими мешканцями.

Під час цього уроку діти виразили свої почуття та емоції, малюючи на полотні різноманітні картини на патріотичну тематику. Умови війни створюють великий психологічний стрес для дітей, і такі заняття відіграють дуже важливу роль у їхньому житті.

Завдяки допомозі волонтерів та можливості занурення в творчий процес, діти не лише розкривають свої таланти, але і знаходять засіб для подолання психологічних навантажень та стресів, пов'язаних із жахливими подіями війни.

Ми вдячні "Восток SOS" за їхню безцінну підтримку та за можливість допомогти нашим дітям виявити свій талант і підтримати їх у цей важкий час. Разом ми робимо більше для створення майбутнього, де творчість і надія переважають над страхом і стресом", - зазначив керівник Центру допомоги "Інвестохіллс" Микола Городенський.

Нагадаємо, мобільні бригади психосоціальної та юридичної допомоги БФ «Восток SOS» створені для надання допомоги постраждалим унаслідок російської агресії. Бригади надають безоплатні консультації з юридичних, соціальних і психологічних питань на території Запорізької, Харківської та Миколаївської областей. Фонд реалізує проєкт за підтримки International Rescue Commitee Deutschland.

Ви можете створити запит на приїзд команди до вашого міста, територіального центру чи громади. Для цього необхідно зателефонувати на гарячу лінію, що працює з понеділка по суботу (8:00-18:00): 0800 332 614.

Отримати консультацію можна також в месенджерах: +38(099) 710 48 72 (вайбер);  +38(096) 108 60 48 (телеграм).

Нагадаємо, днями Центр допомоги "Інвестохіллс" відвідали чеські волонтери, які привезли дітям рюкзаки, канцелярські товари, іграшки та солодощі.




Схожі новини: