Осінні рецепти: страви, з якими ви полюбите осінь

Переглядів: 568

11 вересня 2023 13:30

Осінні рецепти: страви, з якими ви полюбите осінь фото

Найкорисніша та найсмачніша їжа приготована з сезонних продуктів. Що готувати восени.

Ми підібрали декілька рецептів осінньої кухні. До смішного прості й смачні рецепти, які допоможуть вам насолоджуватися кожним осіннім днем.

Картопля з грибами, запечена в гарбузі

Інгредієнти:

3 великих картоплини;

400 г будь-яких грибів;

великий гарбуз;

1 головка ріпчастої цибулі;

рослинна олія;

сіль, перець на (свій) смак.

Приготування:

Картоплю з грибами наріжте і обсмажте на сковороді з цибулею і сіллю до напівготовності. З гарбуза акуратно зріжте верхівку (отвір повинен бути не дуже великим) і залиште її в якості кришки. Відокремте м'якуш і ретельно промийте гарбуз всередині і зовні.

Складіть обсмажену картоплю з грибами в гарбуз, закрийте «кришкою» і поставте у духовку. Випікайте близько 40 хвилин при 180 градусах, поки гарбуз не стане м'яким.

Французький цибульний суп

Інгредієнти:

1 кг цибулі,

1 л бульйону (краще яловичого),

250 г картоплі,

3 ст.л. вершкового масла,

200 г твердого сиру,

300 г вершків,

сік одного лимона або 75 мл білого сухого вина,

черствий батон або багет,

лавровий лист,

чорний перець,

тим’ян

Приготування:

Цибулю нарізати півкільцями і впродовж півгодини пасерувати на вершковому маслі у великій сковороді або сотейнику. До цибулі додати картоплю, нарізану кубиками, і залити бульйоном. Варити до готовності картоплі і додати сіль, перець. Отриману масу слід трохи остудити і подрібнити блендером. Після чого необхідно додати вершки, сік лимона (або вино) і спеції. В принципі, суп готовий, і подавати його слід з грінками з білого хліба. Але якщо ви хочете повної відповідності класиці, то приготований суп варто перелити в порційні горщики для запікання і рясно посипати тертим сиром. В такому випадку суп буде готовий до поїдання після запікання в духовці до золотистої скоринки сиру.

Курка в журавлинному соусі

Інгредієнти:

1 курка,

2 зубки часнику,

паприка,

зерна гірчиці,

розмарин,

петрушка,

кріп,

базилік,

рослинна олія,

сіль;

Для соусу:

200 г журавлини,

100 г цукру,

1 ст. л. крохмалю.

Приготування:

Курку необхідно промити і обсушити. У ступці розтерти трави з маслом, часником і гірчицею. Курку натерти сумішшю і сіллю – зсередини і зовні. Залишити маринуватися на дві години. Потім курку слід запекти в духовці при температурі 200 °С, впродовж 1-1,5 годин.

Для приготування соусу журавлину треба залити склянкою води і закип'ятити. Ягоди відкинути на друшляк, зберігши відвар, перетерти через сито. Однорідну суміш повернути в гарячий відвар, знову закип'ятити, всипати цукор, сіль і заздалегідь розведений крохмаль. Уже майже готовий соус треба згустити на маленькому вогні кілька хвилин, остудити і перелити в соусник. Готову курку можна прикрасити зеленню і подати з соусом.

Гарбузовий пиріг

Інгредієнти:

250 г якісного печеного гарбуза,

50 г волоських горіхів,

3 склянки борошна,

50 г вершкового масла або маргарину,

50 г цукру,

0,5 ч. л. соди,

0,3 ч. л. лимонної кислоти,

кориця,

гвоздика

Фруктове повидло для начинки.

Приготування:

Печений гарбуз подрібнити блендером і з'єднати з борошном, подрібненими горіхами, маслом (маргарином), содою, лимонною кислотою, прянощами і цукром. ⅔ тіста розкачати в пласт, викласти його на змащене деко і викласти начинку з будь-якого фруктового повидла. З решти третини тіста необхідно скачати тонкі джгутики і розкласти їх у вигляді сітки поверх повидла. Щоб тісто не липло до рук, їх можна рясно змащувати соняшниковою олією. Випікати пиріг слід при температурі 200-220 С.

Клафуті зі слив

Інгредієнти:

4 ст. л. борошна,

12 великих слив,

8 яєць,

300 мл вершків,

6 ч. л. цукрової пудри,

2 ч. л. вершкового масла,

2 ч. л. цукру

Приготування:

Сливи очистити від кісточок і нарізати часточками. Форму для випікання змастити вершковим маслом, укласти сливи і посипати їх цукром. Яйця слід збити з цукровою пудрою до пишності, додати вершки і продовжувати збивати. Всипати борошно, не припиняючи збивати. Тістом залити сливи і відправити пиріг у духовку, попередньо розігріту до 200 С. Час випікання – 20-25 хвилин.

Джерело: 6262




Схожі новини: