«Прокинувся о 4:45 ранку»: Стівен Фрай провів дві години у бомбосховищі через ракетну атаку на Київ

Переглядів: 528

6 вересня 2023 21:20

«Прокинувся о 4:45 ранку»: Стівен Фрай провів дві години у бомбосховищі через ракетну атаку на Київ фото

У ніч проти 6 вересня Росія завдала ракетної атаки по Києву. У столиці перебуває відомий британський письменник і актор Стівен Фрай. Він провів дві години в бомбосховищі.

Письменник у соціальних мережах поділився враженнями від перебування у столиці України. Вночі йому довелося провести дві години у бомбосховищі через чергову російську ракетну атаку на Київ, пише радіо НВ.

Британець розповів, що прокинувся о 4:45 ранку і змушений був спуститися до бомбосховища, обладнаного у готелі. Він розповів, що по приїзді до Києва йому порадили встановити додаток, який сповіщує про повітряні тривоги. Письменник додав, що прихисток готелю обладнаний кавоваркою і лежаками.

Також він додав, що жодних звуків дронів чи ракет він не почув, але було повідомлення, що у місті відбуваються вибухи.

«Прокинувся о 4:45 ранку від наполегливого голосу, який наказував усім у готелі спускатися до бомбосховища. Отже, ми тут. Хтось показав мені додаток для завантаження: як бачите, він теж наказує залишатися в прихистку. Отже, ми всі в підвалі готелю. Кавоварка. Лежаки. Люди весело сміються та балакають. Жодного звуку дронів чи ракет, які я можу виявити…

Година пізніше, і все ще немає відбою. Фактично нове оголошення: «Зверніть увагу, в місті вибухи. Залишайся в прихистку». Деякі гості готелю знизали плечима і повернулися до своїх номерів. 10 хвилин тому, але тепер сором’язливо з’являються знову…", — написав він.

Також він поскаржився, що не здогадався взяти ноутбук із собою до бомбосховища. І поділився фото, як інші гості готелю сидять прихистку зі своїми комп’ютерами.

«Я не здогадався взяти з собою ноутбук… більш досвідчені мешканці більш підготовлені», — написав він.

Після завершення тривоги Стівен Фрай вийшов з готелю і сфотографував кафе, де вже зранку на літніх терасах збираються гості.

«У Києві відбій і життя триває…», — розповів він.

Джерело: НВ




Схожі новини: