Відкриються не всі: як у Запорізькій області почнеться новий навчальний рік

Переглядів: 449

29 серпня 2023 10:45

Відкриються не всі: як у Запорізькій області почнеться новий навчальний рік фото

У 44 школах Запорізької області  оголосять простій, бо у них нема учнівського контингенту

У Запорізькій області в новому навчальному році функціонуватимуть 424 школи, але реально надаватимуть освітні послуги 380, з яких 120 - у Запоріжжі, а 67 - в Запорізькому районі. В решті оголосять простій. Такі цифри журналістам озвучила директор департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Людмила Бухаріна від час брифінгу у офіційному медіацентрі ОДА.

- Це не означає їх закриття, вони є в мережі, але вони з “нульовим” контингентом. Як тільки ситуація покращиться і діти повернуться, ці школи з учителями запрацюють.

Батькам учнів запропоновано перевести дітей до інших шкіл на цих територіях, де ми зможемо забезпечити більш спроможний учбовий процес, - розповіла Людмила Бухаріна. За її словами, такі школи без учнівського контингенту, як правило, знаходяться на окупованих територіях Запорізької області.

Учніразом з батьками виїхали  в більш безпечні місця - за кордон, на схід України і там будуть відвідувати учбові заклади і вчитися очно. Це право батьків, яким чином навчатимуться їх діти.

- Ми пішли на компроміс, щоб зберегти учбові заклади, - констатувала директорка профільного департаменту.

Що стосується педагогічного персоналу взагалі, то для Запорізької області є характерною міграція педпрацівників.

- 18 процентів знаходяться за кордоном. Вони мають можливість працювати, це законодавчо дозволено. Якщо у педагогів є можливість, вони можуть працювати у дистанційному форматі, - зазначила Людмила Бухаріна.

Нагадаємо, усі школи на Запоріжжі 1 вересня розпочинають роботу тільки в дистанційному форматі, навіть ті, які мають обладнані укриття. За словами начальника Запорізькою ОВА Юрія Малашка, це рішення можуть переглянути, якщо безпекова ситуація на Запоріжжі зміниться.

 




Схожі новини: