Навіть випереджають графіки: у Запоріжжі в історичному будинку вже майже відновили зруйнований перший поверх

Переглядів: 527

27 серпня 2023 21:19

Навіть випереджають графіки: у Запоріжжі в історичному будинку вже майже відновили зруйнований перший поверх  фото

Відновлювальні роботи на зруйнованих рашистськими ракетами будинках тривають без зупинок

Як повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, усі підрядники вкладаються у визначені терміни, виконують одразу кілька черг робіт і подекуди навіть випереджають графіки.

«Наразі головне завдання – відновити зруйновані конструкції до початку опалювального сезону.

У історичному будинку на проспекті Соборному, 151, який є архітектурною пам'яткою, вже майже відновили зруйнований 1-й поверх. Наступного тижня стартує відновлення 2-го поверху. Збудовано опорну колону у підвалі. Паралельно утеплюється фасад будинку та йде ремонт покрівлі. Сьогодні починається ремонт 1-го під’їзду.

Щодо ще трьох будинків:

Кияшка, 22. Завершується відновлення стіни та встановлення крокв. Пошпакльовано стіни укриття. Демонтовано стару систему опалення, наступного тижня монтуватимуть нову.

Сталеварів, 16. Завершено бетонні роботи у підвалі. Наступного тижня бетонуватимуть плити перекриття між підвалом і 1-м поверхом, розбиратимуть старий дах і облаштовуватимуть новий.

Зестафонська, 10. Облаштовано частину покрівлі. У пошкодженому під’їзді забетоновано плити перекриття даху. Йде підготовка до утеплення будинку. Змонтовано і утеплено стояки водопостачання та водовідведення, по квартирам розведено електромережу. Квартири пошпакльовано на 90%»- повідомив Анатолій Куртєв.




Схожі новини: