Мотанка перемоги і деокупації: очільнику Запорізької ОВА вручили унікальний оберіг

Переглядів: 607

26 серпня 2023 14:42

Мотанка перемоги і деокупації: очільнику Запорізької ОВА вручили унікальний оберіг фото

У Запоріжжі відбулася обласна культурно-мистецька акція “Мотанка перемоги”, яка була присвячена Дню Державного Прапора України та 32-й річниці Незалежності України

Акція на підтримку захисників, які мужньо боронять Україну від російських окупантів, за ініціативи департаменту культури та інформаційної політики Запорізької обласної дердавної адміністрації та Обласного методичного центру культури і мистецтва проводилася вже вдруге.

До заходу, як повідомляє сайт ЗОВА, долучились працівники закладів культури, майстри та творчі об'єднання декоративно-прикладного мистецтва Долинської, Широківської, Малотокмачанської, Гуляйпільської, Кирилівської, Якимівської територіальних громад, центр дитячої та юнацької творчості Шевченківського району та ГО “Запорозькі Берегині”.

Митці з різних куточків Запорізької області продемонстрували власні витвори мистецтва, зокрема вишивану карту регіону, яку свого часу вивезли з-під обстрілів. Учасники обласної культурно-мистецької акції передали Юрію Малашку обереги та вироби патріотичного спрямування для ЗСУ.

Так, від майстрів Долинської громади Юрію Малашку урочисто вручили оберіг - Мотанку перемоги та деокупації Запорізької області. Очільник Запорізької ОВА подякував майстрам і майстриням за підтримку наших воїнів у боротьбі за вільну Україну та привітав присутніх зі святами:

«В цей день хочу побажати кожному українцю скорішої Перемоги. Нехай ця мотанка оберігає наших захисників від ворожого “руського миру”. Маємо надію і віримо, що в цьому році святкувати перемогу будемо на березі Азовського моря. Кожній сім'ї бажаю, щоб діти повернулись додому, а малечі – спокою та миру. Слава Україні!».

А син відомої волонтерки, голови ГО «Запорозькі Берегині» Олени Шевчук Давид Понуляк подарував очільнику обласної військової адміністрації символ нашої держави — тризуб, власноручно виготовлений з гільз від снарядів.

«Дуже хочу, щоб цей Тризуб, що вибив восьмирічний хлопчик, став символом нашої Перемоги. І хай наступного літа наші діти не граються набоями, а ганяють м'яча, плавають на Азовському узбережжі. Хай так буде!», - написала Олена Шевчук на сіоїй фейсбук-сторінці.

Військовий оркестр 15 бригади оперативного призначення НГУ, солісти і творчі колективи підготували патріотичну концертну програму.




Схожі новини: