Проти насилля, цькування та булінгу: у Запоріжжі з’явився новий мурал

Переглядів: 565

25 серпня 2023 13:11

Проти насилля, цькування та булінгу: у Запоріжжі з’явився новий мурал фото

Запорізький мураліст Денис Ліптон створив новий масштабний стінопис

Про Дениса Ліптона широкий загал дізнався рік тому — на будинку Главпоштампу з’явився патріотичний напис «Україна назавжди», автором якого він був. За цей час вуличний художник став популярним в Запоріжжі завдяки своїм патріотичним муралам, які з“явилися у місті.

Так, нещодавно новий патріотичний мурал художник намалював на стіні транформаторної будки біля ТЦ “Україна”. Автор зобразив Запоріжжя переважно у жовто-блакитних кольорах.

Новий мурал Дениса - на гостросоціальну тему, він створений за ініціативи Управління патрульної поліції та за сприяння Запорізької міської ради. Зокрема, директора департамента муніципального розвитку Віталія Лисенка, який підтримував митця ще коли був головою Вознесенівської районної адміністрації.

«Раніше Денис створив серію патріотичних стінописів по місту. Тематика нового - протидія домашньому та гендерно зумовленому насильству, цькуванню та булінгу. Роботою показали, що стріт-арт не має обмежень. Він може наголошувати на важливих для суспільства темах, вказувати на проблематику і, як у нашому випадку, допомагати», - прокоментував подію на своїй фейсбук-сторінці директор департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов.

Мурал знаходиться на одній зі стін 77 заводу, поряд з оновленою міською бібліотекою на Маяковського,7.

«Дозволи на мистецьку роботу були отримані від власників будівлі, головного художника Запоріжжя Артема Єременка, департаменту архітектури та містобудування.

На табличці з описом стінопису розміщено QR-коди з посиланням на важливий додаток - "Крила", що має приховану кнопку для виклику правоохоронців у випадку насильницьких дій. Адже насильство довгий час було та залишається проблемою, про яку не прийнято говорити. Розуміння та фіксація цих порушень дозволить говорити та вирішувати це явище.

Мурал вийшов крутий, але, запорізька громадо, готовий до обговорень», - написав Сергій Білов.

Додам, що кілька днів тому у Запоріжжі на зеленій зоні біля Правобережного пляжу відкрили арт-об’єкт “Вихід” авторства київського скульптора Віталія Протасені. Він викликав дискусію у суспільстві щодо авторського задуму та витрачених коштів (кошти грантові, міжнародних донорів, до місцевого бюджету відношення не мають).

Фото з фейсбук-сторінки Сергія Білова




Схожі новини: