Прем’єр Норвегії підтвердив рішення передати Україні винищувачі F-16

Переглядів: 495

24 серпня 2023 19:40

Прем’єр Норвегії підтвердив рішення передати Україні винищувачі F-16 фото

У ЗМІ з’ясували, скільки бойових літаків може отримати наша держава від Норвегії.

Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере підтвердив, що його країна ухвалила рішення про передачу українським захисникам своїх винищувачів F-16. Зараз обговорюються питання щодо кількості літаків і того, коли та яким чином буде здійснюватися відправка, розповів глава норвезького уряду під час спільної з президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Києві.

Гар Стере пояснив, що наразі Норвегія переходить до використання інших бойових літаків і кілька років тому вже віддала значну частину власних F-16 союзнику по НАТО Румунії.

"Два винищувачі ми виділяємо одразу для навчальної місії. І будемо розглядати те, що залишилося. Їх (F-16 – ред.) не так багато, але сподіваюся, що ми їх зможемо передати Україні", – зазначив прем’єр.

Як з’ясували журналісти норвезького суспільного мовника NRK, наша держава може отримати від п'яти до десяти винищувачів.

Наприкінці минулого тижня стало відомо, що Нідерланди відправлять Україні літаки разом із Данією. Йдеться про 42 винищувачі F-16. 19 літаків F-16 будуть надані нашій державі Данією.




Схожі новини: