Хрест для редактора: керівниця газети з незламного міста Запорізької області нагороджена спеціальною відзнакою

Переглядів: 605

24 серпня 2023 15:48

Хрест для редактора: керівниця газети з незламного міста Запорізької області нагороджена спеціальною відзнакою фото

Очільниця оріхівської газети “Трудова Слава” Світлана Карпенко отримає «Хрест громадянських заслуг», який НСЖУ вручає редакторам з прифронтових видань і волонтерам

З нагоди Дня Незалежності України Національна спілка журналістів України нагороджує спеціальною відзнакою «Хрест громадянських заслуг» редакторів, які відроджують свої видання на прифронтових і деокупованих територіях, і волонтерів, котрі підтримали благодійні ініціативи НСЖУ. Про це повідомляє інформаційна служба Національної спілки журналістів України.

Знак народної пошани «Хрест громадянських заслуг» згідно з рішенням Ради громадських організацій України заснували та виготовили Всеукраїнське об’єднання громадян «Країна» і національний виробник нагород ВТО «Орден». Знаки виготовляються без залучення бюджетних коштів, грантів або будь-якої іншої фінансової допомоги.

Перші 37 відзнак було вручено 30 травня в конференцзалі «Будинку митрополита» в Національному заповіднику «Софія Київська». Також вирішено скерувати нагороди в усі ОТГ для відзначення заслужених людей на місцях. Отримала 25 примірників відзнаки і НСЖУ.

За словами директора ВТО «Орден», автора 14 знаків державних нагород України Олександра Сопова, “це щира подяка цивільним героям, втілена в металі. Білий колір нагороди – це символ чистого неба, її вручення – вшанування героїв без зброї".

«Хрестами громадянських заслуг», які передано Національній спілці журналістів України, з нагоди Дня Незалежності України вирішено відзначити мужніх редакторів та редакторок видань, які працюють на прифронтових і деокупованих територіях. Працюють під обстрілами, в умовах небезпеки, фінансової скрути й часто – складнощів з доставкою видання читачам, – зазначив голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Ці редактори змогли не лише відновити вихід своїх видань після перерви, викликаної початком війни, а й великими зусиллями продовжують їх вихід із номера в номер.

На деокупованих і прифронтових територіях медіа змушені працювати в складних умовах: їхні редакції зруйновано, техніку покрадено або знищено.

Крім 24 керівників місцевих медіа, відзнаки отримають також дві волонтерки, які підтримали ініціативи НСЖУ. Зокрема, 10-річна віцечемпіонка України з шашок Тетяна Портянко провела серію благодійних турнірів на підтримку оголошеного НСЖУ збору коштів для ЗСУ. А відома черкаська журналістка-волонтерка Вікторія Хамаза активно долучилася до придбання автомобіля українським військовим.

Семеро відзначених Спілкою медійників вже отримали відзнаки в День Державного Прапора України 23 серпня в Києві під час семінару з документування воєнних злочинів. Інші колеги отримають нагороди найближчим часом під час заходів Спілки журналістів у Києві або в регіонах.

«Хрестом громадянських заслуг» нагороджена головний редактор (директор) газети Оріхівщини «Трудова Слава» Світлана Карпенко, яка при сприянні НСЖУ та за допомоги кількох донорів відновила випуск газети. Газета друкується у Запоріжжі, в Оріхів, який знаходиться під постійними ворожими обстрілами, її доставляють рятувальники. Один з випусків в рідне зруйноване місто привозила і Світлана Карпенко.

Газета, яку оріхівці дуже чекають, випускається тиражем в 3000 екземплярів.

 




Схожі новини: