Човни, пожежні рукави та бойовий одяг: запорізькі рятувальники отримали допомогу від благодійників

Переглядів: 577

24 серпня 2023 10:53

Човни, пожежні рукави та бойовий одяг: запорізькі рятувальники отримали допомогу від благодійників фото

Запорізькі рятувальники вже здійснили сотні виїздів на ліквідацію наслідків пожеж та інших надзвичайних ситуацій, пов’язаних з бойовими діями

Виконувати бойові завдання їм допомагають благодійники, які підтримують рятувальників мало не з перших днів широкомасштабного вторгнення рф.

Як зазначає пресслужба ГУ ДСНС в Запорізькій області, Ukrainian FireFighters Foundation постійно допомагають українським вогнеборцям, особливо у прифронтових населених пунктах. у зміцненні матеріально-технічної бази. 23 серпня партнери передали пожежні рукави та бойовий одяг для пожежно-рятувальних підрозділів області, що значно підсилить їх боєздатність в подальшому.

«Отримана допомога дозволить фахівцям ДСНС ефективно та безпечно виконувати завдання з порятунку життя громадян при виникненні надзвичайних ситуацій, а також забезпечить персональний захист особового складу.

Запорізькі рятувальники дякують благодійникам, які продовжують підтримувати підрозділи ДСНС, що виконують завдання за призначенням, захищаючи цивільне населення України у цей складний для країни час. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю в імʼя безпеки українців», - говориться у повідомленні.

А благодійна організація ACTED передала підрозділам ДСНС 5 надувних човнів з моторами. Нове обладнання, як інформує департамент культури і інформаційної політики Запорізької обласної державної адміністрації, планують використовувати для виконання рятувальних робіт, розмінування та патрулювання акваторії області. Передача проходила за участі начальника Запорізької ОВА Юрія Малашка

- Ця допомога сьогодні вкрай необхідна, адже після підриву Каховської ГЕС на обмілілих ділянках періодично виникає необхідність рятувати людей. Хочу подякувати ACTED за підтримку нашого регіону й за те, що в такі вкрай важкі для нас часи не полишають Україну та надають технічне підсилення нашим фахівцям. Сподіваюся, що після деокупації ці човни стануть в пригоді на нашому Азовському морі, - наголосив Юрій Малашко.

Як зазначив представник рятувальної служби, човни будуть застосовуватися для виконання завдань водолазної та піротехнічної служб. Надані засоби посилять матеріально-технічну базу рятувальної служби та будуть залучені для рятувальних операцій та розмінування акваторії Дніпра.

- Організація ACTED співпрацює з регіонами України від початку війни. Продовжуємо допомагати всім областям: як вільним, так і тим, що очікують деокупації та незабаром будуть знову підконтрольні Україні, - менеджер проєктів ACTED Україна Андрій Гончаренко.




Схожі новини: