Безвісно зникли: доля понад 1300 жителів Запорізької області залишається невідомою

Переглядів: 576

21 серпня 2023 19:13

Безвісно зникли: доля понад 1300 жителів Запорізької області залишається невідомою фото

З початку широкомасштабного вторгнення рф безвісно зниклими вважалися 4354 мешканця Запорізької області

На сьогодні невідомою залишається доля 1375 громадян. Таку цифру журналістам назвав начальник Головного управління Нацполіції в Запорізькій області Артем Кисько.

- Доля кожної людини важлива, - зазначив очільник ГУНП. - Правоохоронці проводять велику роботу по встановленню обставин зникнення людини, місця можливого її перебування. У багатьох родичі перебувають за кордоном, або на окупованій території. Зв’язуємося з тими, які виїхали за кордон, вмовляємо здати ДНК.

Поліцейські розуміють, що з понад 1300 зниклик безвісти буде певна кількість людей, які загинули від рук окупантів, їх закатували нелюди і поховали. Але роботу по встановленню місця перебування зниклих не припиняють.

Нагадаємо, 6 травня окупанти затримали на вулиці в Мелітополі відому журналістку Ірину Левченко та її чоловіка Олександра. Звернення до міжнародної журналістської спільноти з проханням посприяти визволенню подружжя результатів не дало.

Ситуація ускладнюється тим, що в Мелітополі немає близьких родичів Ірини, її сестра проживає на підконтрольній Україні території. А всю інформацію по затриманих громалянах окупаційні структури надають лише близьким затриманої ними людини.




Схожі новини: