Живе не на зарплату: НАЗК заявило про незаконне збагачення очільника Запоріжжя

Переглядів: 618

18 серпня 2023 16:54

Живе не на зарплату: НАЗК заявило про незаконне збагачення очільника Запоріжжя фото

Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами моніторингу способу життя секретаря Запорізької міськради, виконувача обов’язків міського голови Анатолія Куртєва виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, що свідчить про його незаконне збагачення на понад 9 млн грн. Про це повідомляється на офіційному порталі  НАЗК

«Так, в серпні минулого року під час обшуку помешкання, яке Куртєв орендував спільно зі своїм помічником, детективи НАБУ виявили та вилучили майже 600 тис. грн, 230 тис. дол. США та 650 євро. Обшук здійснювався у межах досудового розслідування у кримінальному провадженні, до якого ймовірно причетний секретар міськради.

Хоча Куртєв у відповідь на запит Національного агентства заявив, що нічого не знає про вилучені кошти та квартиру, НАЗК у тому числі за матеріалами НАБУ встановило, що він таки користувався житлом разом зі своїм помічником, а вилучені кошти не відповідають доходам, отриманими ними в законний спосіб», - говориться у повідоменні на сайті НАЗК.

У виправленій декларації за 2020 рік Куртєв, як інформує  відомство, вказав, що грошових активів не має, а відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків свідчать, що його доходи за 2021 та 2022 роки не дозволяли накопичити вилучену суму.

«Факт користування ним вказаною квартирою був підтверджений свідками та інформацією з камер відеоспостереження.

Помічник секретаря міськради, який також проживав в цій квартирі, повідомив, що вилучені під час обшуку кошти належать йому та його батькам. Однак НАЗК з’ясувало, що ані він, ані його батьки таких коштів в законний спосіб отримати не могли.  Таким чином, Куртєв набув необґрунтовані активи у 9 млн 31 тис. грн, що перевищує його законні доходи”, - робить висновок Національне агентство запобігання корупції.

За результатами моніторингу способу життя НАЗК затвердило, як зазначає відомство, «обґрунтований висновок стосовно секретаря Запорізької міськради у зв’язку з виявленням ознак корупційного кримінального правопорушення – незаконного збагачення, відповідальність за яке передбачено ст. 368-5 Кримінального кодексу України та надіслало його до НАБУ для здійснення досудового розслідування».

Коментуючи статтю на сайті НАЗК, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв у телеграм-каналі  зазначив: "У зв'язку із систематичними публікаціями в ЗМІ замовних матеріалів допускаю, що є окремі особи, що можуть бути зацікавлені у введені в оману контролюючих органів, та могли розповсюдити недостовірну чи викривлену інформацію. Наразі ми не мали змоги ознайомитись з висновком НАЗК, тож посилаємо офіційний запит для ознайомлення.  У будь-якому випадку я готовий до співпраці з детективами НАБУ для повного та швидкого з'ясування ситуації".
 




Схожі новини: