Три в одній: у Запоріжжі виставлені масштабні роботи сучасного художника

Переглядів: 570

13 серпня 2023 22:26

Три в одній: у Запоріжжі виставлені масштабні роботи сучасного художника фото

У Туристичному інформаційному центрі Запоріжжя працює виставка робіт сучасного українського художника Володимира Яковця

«ЧАС» - збірка робіт митця з трьох авторських серій: "Реставрація", "Фрагменти" та "Мова - 3". Як зазначають організатори цієї масштабної виставки, експозиція досліджує одвічні філософські протистояння людської історії: мир і війну, життя та смерть, Бога та Диявола. Художників, які їх створюють та варварів, які знищують

Митець не дає відповіді на питання, чому виставка називається «ЧАС». Глядачі мають можливість порефлексувати над назвою після перегляду картин та визначити для себе, як назва корелює зі змістом.

Володимир Яковець — голова Черкаського відділення молодіжного об“єднання НСХУ, член артгрупи “Контра Банда”. Митець працює великими серіями. Так, тільки серія “Фрагменти” - голови античних грецьких і римських скульптур з поєднанням поп напрямів - нараховує понад 150 картин. “Реставрація” - це класичні картини доби Відродження, доповнені сучасними елементами.

Як розповіли у Туристичному інформаційному центрі, спеціально для виставки “ЧАС” художник компонував твори з різних серій, щоб поєднати їх в цілісну експозицію, картини якої органічно доповнюватимуть одна одну.

Автор у метамодерному стилі поєднує класичне мистецтво з сучасними поп течіями, створює симбіоз минулого й теперішнього, шукає відповіді, яким буде мистецтво майбутнього.

«Те, що я роблю, це вже не постмодернізм. Це метамодерн, який грає і з тим, і з іншим”, - каже Володимир про свої роботи.

Роботи Володимира Яковця представлялися на численних всеукраїнських та міжнародних пленерах, виставках і артпроєктах в Україні, Польщі, Бельгії, Норвегії, Швеції, Данії, Іспанії, Італії, Австрії, Німеччині, Канаді і США.

До експозиції входять роботи, написані художником як до повномасштабного вторгнення рф, так і після. Деякі з картин вперше показані українському глядачеві, і саме в Запоріжжі та в просторі ТІЦ. В організації виставки допоміг Міжнародний симпозіум сучасного мистецтва BIRUCHIY contemporary art project.

Виставка триватиме до 8 вересня.

Фото автора та з фейсбук-сторінки ТІЦ

 

 




Схожі новини: