Мій  третій Майдан. Чи спрацює моя «легка рука» в Ізраїлі?

Переглядів: 506

2 серпня 2023 15:05

Мій  третій Майдан. Чи спрацює моя «легка рука» в Ізраїлі? фото

В Украіні я брав участь у подіях обох Майданів, і обидва рази Януковича знесли. Зараз я на Майдані в Ізраїлі.

Перш за все визнаю: я не довіряю жодній владі, є в мене щось від Нестора Махна. Далі: я людина, для якої вище волі тільки родина. Третє: я МЕЛІТОПОЛЕЦЬ. Хто такі ж самі, як я – зрозуміють.

Так ось, на київських Майданах я бував час від часу, але всіляко підтримував іх з Мелітополя. І нам вдалося знести кримінальний режим Януковича. Обидва раза чекання на радикальні зміни не збулися – але прогрес був і є.

Янукович був єдиний український президент, з яким я не спілкувався і не бажав. Тому що з ним і так було ясно. Він був урка не у минулому, а по життю. І будував не Україну, а уркаїну…

Інша справа Нетаньяху. Батько - професор історії, був особистим секретарем Зеєва Жаботинського.  Старший брат Йонатан - національний герой, загинув під час операції зі звільнення ізраїльських заручників.

Сам Бібі служив у елітному диверсійно-розвідувальному підрозділі, брав участь у кількох бойових операціях біля ворожих країн. У ході операції зі звільнення захопленого палестинськими терористами літака був поранений.

Закінчив службу в званні капітана. В США став бакалавром, потім - магістром у сфері архітектури в Массачусетсі, потім вивчав політологію в Гарварді. Під час навчання працював у Бостонській консалтинговій групі. Після початку війни Судного дня (1973) взяв участь у бойових діях у районі Суецького каналу та на Голанах.

Лідер партії Лікуд (1993-1999 і з 2005). Тричі обіймав посаду міністра фінансів Ізраїлю, з посади якого 9 серпня 2005 року пішов у відставку на знак протесту проти виведення ізраїльських поселень із сектору Газа. У період із грудня 2005 по 2009 та з 2021 по 2022 - лідер опозиції у кнесеті.

Він очолював Ізраїль з 1996 по 1999, з 2009 по 2021 (займав цю посаду найдовше в історії країни - 15 років і 3 місяці) і знову обійняв посаду в грудні 2022-го. Міністр оборони Ізраїлю (з листопада 2018 року по листопад 2019). Був першим прем'єром, який народився після проголошення незалежності.

У 1996-му на конференції єврейських медіа я спілкувався з ним, як і з іншими очільниками Ізраїля. Найяскравішим був, безумовно, один з «батьків-засновників» Перес, найрозумнішим – майбутній прем'єр Ольмерт, але за Бібі було майбутнє, і це відчувалося.

Зараз, на мою думку, за Бібі лише минуле та друга жінка Сара.

До речі, перемовини по миру в Україні мали б відбутися в Ізраїлі, які потенційні опоненти Йерушалаіма.

Чому мільйони громадян Ізраіля проти нього зараз?  Дивіться bbc.com/ukrainian/features-66353228. Краще не скажеш!

Якщо буде потреба - знесемо будь-кого, і будь-де. На то ми і мелітопольці!




Схожі новини: