Під суд за роботу на ворога відправляться кілька правоохоронців з Мелітополя

Переглядів: 550

31 липня 2023 16:50

Під суд за роботу на ворога відправляться кілька правоохоронців з Мелітополя фото

До суду передані справи стосовно 4 правоохоронців, які зрадили присягу та пішли працювати до окупаційної поліції Мелітополя. 

У Мелітополі частина правоохоронців залишилась в окупації та добровільно пішла на «службу» до так званої "народної міліції смт Якимівка", що була підпорядкована місцевій адміністрації. Згодом стражі порядку продовжили працювати у "Відділі поліції №3 УВС по Мелітополю і Мелітопольському районі", що був розташований у селищі Якимівка. 

"Підозрювані у складі псевдоправоохоронного органу забезпечують його охорону, вживають заходи зі збереження незаконно вилученої табельної зброї та спеціальних засобів, патрулюють окуповану територію Якимівки. Беруть участь у заходах зі встановлення громадян, які не підтримують та чинять спротив окупаційному режиму. Наразі всі вони звільнені з органів Нацполіції України", - повідомили в прокуратурі Запорізької області. 
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Територіального управління ДБР у місті Мелітополі. Наразі його завершено, а обвинувальні акти стосовно чотирьох правоохоронців за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України) передані до суду. Поки всі вони перебувають на окупованій території, тож суд може проходити заочно, а при першій нагоді зрадники будуть затримані українськими правоохоронцями. 




Схожі новини: