На Запоріжжі за співпрацю з ворогом затримано викладача училища

Переглядів: 900

31 липня 2023 10:05

На Запоріжжі за співпрацю з ворогом затримано викладача училища фото
На власній дачі викладач організував спостережний пункт

У Запоріжжі силовики викрили викладача одного з місцевих вишів, що передавав росіянам інформацію про дислокацію підрозділів ЗСУ. На нього чекає тюремний термін. 

"Для збору розвідданих фігурант облаштував "спостережний пункт" на власній дачі, яка розташована в одному із садових товариств поблизу південного фронту. За допомогою бінокля та іншої оптики він намагався виявити передові позиції підрозділів ЗСУ. Крім того, зловмисник на велосипеді об’їжджав сусідні дачні кооперативи і прилеглу місцевість, де фіксував маршрути руху української військової техніки. Згодом координати він передавав представнику російської спецслужби через популярний месенджер. Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для підготовки вогневих ударів по підрозділах ЗСУ, у тому числі з використанням ворожих зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400", повідомляють в СБУ. 

Над розкриттям агента прокуратура працювала спільно з СБУ. Наразі викладача-зрадника затримано. Місцеві медіа повідомляють, що йдеться про Руслана Лісняка - викладача інформатики Запорізького машинобудівного училища.

Освітянину повідомлено про підозру у поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.




Схожі новини: