Мелітопольці згадують відсутність продуктів на початку окупації

Переглядів: 614

30 липня 2023 12:09

Мелітопольці згадують відсутність продуктів на початку окупації фото
У Мелітополі люди купували хліб та робили сухарі, бо боялися нестачі продуктів

Мелітополь півтора роки перебуває в окупації. Від початку захоплення у місті було важко з продуктами і цей час не без болю згадують місцеві мешканці. 

Своїми думками щодо перших днів окупації поділилась одна з місцевих мешканок. Вона згадала, що її бабуся, яка пережила Другу світову війну завжди тримала вдома "торбинки з сухим хлібом, сірниками і милом", а ще ніколи не викидала хлібні крихти, а віддавала їх пташкам чи собаці.  

"Коли почалась ця війна і ворожі танки побігли по моєму місту вже на другий день, в місті зачинились всі крамниці і крамнички, - згадує жінка. - Не було світла і не працювали пекарні. Паніка, страх і невпевненість керували людьми. Коли пекарні запрацювали і стали вивозити хліб на продаж, рідко хто купував одну хлібину, більшість - дві, три, чотири. Моя родина не виключення. Бо ми не знали, що буде далі. Ми різали той хліб і сушили. Ця торбинка сухого хліба була в мене недоторкана з того часу. Я боялась до неї доторкнутися, бо то означало повернутись в ті дні. Дні страху і розпачу". 

Мешканка міста також додає, що в неї у шафці зберігається кілька банок консервованої кукурудзи та кілограмова пачка макаронних виробів "Київ", придбані в перші дні окупації. Дивлячись на них вона занурюється у спогади і стан, в якому перебувала, як і більшість мелітопольців на початку повномасштабної війни. 




Схожі новини: