Як позбутися запаху котячої сечі з килима - корисні поради

Переглядів: 540

29 липня 2023 18:15

Як позбутися запаху котячої сечі з килима - корисні поради фото

Добре, якщо ваш вихованець не завдає клопоту з привчанням до лотка, сам ходить на місце і не має звички робити свої справи будь-де. Але іноді тварини можуть ходити в туалет, відвідуючи різні місця квартири, ніби роблять це на зло людині.

Чому коти це роблять? Причини цього є різними

На думку ветеренарів, якщо у кота або кішки є захворювання, пов’язані з сечовивідною системою: цистит, або сечокам’яна хвороба, то при сечовипусканні в лоток тварина відчуватиме різь, або сильний біль. Саме ця причина може породити у кішки страх перед походом у котячий туалет, тому що біль асоціюватиметься з тим місцем, де вона його відчуває.

Часом тварина мститься господареві за погане, грубе поводження, спорожнюючи сечовий міхур де завгодно. Іноді така поведінка буває у некастрованих тварин, яких не пускають на прогулянку. Не маючи змоги реалізувати свій інстинкт розмноження, кішка мстить своєму власнику через відсутність «особистого життя».

Не наведений вчасно в порядок котячий лоток теж спричиняє те, що кішка ходить не на місце. Або їй не подобається місце, де її туалет розташований.

Як тільки ви виявили характерну пляму на вашому килимі - негайно приступайте до збирання, не чекайте поки пляма висохне. Марно розпорошувати на область плями освіжувачі повітря, або парфуми - це не допоможе приховати запах, а зробить його ще більш огидним.

Якнайшвидше покладете на мокре місце паперові серветки, рушники, або старе ганчір’я, яке не шкода викинути. Нехай вони вберуть якнайбільше сечі, щоб вона не встигла проникнути глибоко у ворс.

Потім потрібно використовувати підручні чи промислові засоби.

* Можна приготувати мильний розчин із води та господарського мила, але він не буде надто ефективним. Можете по черзі протирати килим мильним розчином і горілкою кілька разів, після чого змити водою - цей метод результативніший.

* Рекомендується розпорошити на пляму розведений водою у співвідношенні 1:3 столовий оцет. Можете також присипати після цього забруднене місце харчовою содою, вона вступить у реакцію із кислотами, які у сечі, і нейтралізує запах. Але потім доведеться вимивати саму соду. До того ж на килимі при такій обробці може залишитися пляма, тому дійте обережно або спробуйте інші засоби.

* Розчиніть дві чайні ложки лимонної кислоти у склянці води або вичавіть туди половинку лимона. Протріть цим розчином пляму, після чого промокніть паперовими рушниками або тканиною. Якщо ви використовуєте лимон, його запах надалі може відлякувати кішку в цьому місці.

* На темному килимовому покритті можна вивести запах міцний розчин марганцівки. Світлий килим такий засіб може пофарбувати.

* Добре зарекомендувала себе в усуненні неприємних запахів звичайна горілка. Тільки бажано, щоб пляма була свіжою. Після її використання протріть пляму водою та провітріть кімнату.

* Ідеальний домашній засіб, щоб прибрати запах котячої сечі з килима – суміш перекису водню з аптеки та харчової соди. Посипте пляму содою, потім розпорошіть на неї перекис і залиште на ніч, засіб подіє не відразу. Вступивши в реакцію із сечею кішки, склад розпадеться на леткі складові і від запаху не залишиться сліду.

* Щодо хлорки думки розходяться. Одні вважають її неефективним і, до того ж, отруйним засобом, інші рекомендують до застосування. Можете спробувати та зробити свій висновок.

ВАЖЛИВО! Не використовуйте для усунення запаху аміак, коти прагнутимуть помітити місце, що має запах аміаку.

Джерело




Схожі новини: