Вагнерівці хочуть влаштувати провокацію на кордоні з Польщею та Литвою?

Переглядів: 498

29 липня 2023 16:27

Вагнерівці хочуть влаштувати провокацію на кордоні з Польщею та Литвою? фото

Близько 100 вагнерівців рушили в бік Сувальського коридору, що з'єднує Польщу з Литвою. Контроль за цією територією потенційно може дозволити "відрізати" Литву, Естонію та Латвію від інших країн НАТО.

Про це повідомив польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький.

Він заявив, що цього року було зафіксовано 16 000 спроб нелегального перетину кордону мігрантами, яких заманюють путін і лукашенко, щоб "проштовхнути їх до Польщі", повідомляє RMF FM.

"Зараз ситуація стає ще більш небезпечною. У нас є інформація, що понад 100 найманців групи Вагнера рушили в бік Сувальського перешийка біля Гродно в білорусі", – сказав Моравецький.

За словами глави уряду Польщі, "це, безумовно, крок до подальшої гібридної атаки на польську територію". Вони, ймовірно, будуть замасковані під білоруських прикордонників і допомагатимуть нелегальним іммігрантам потрапляти на польську територію, дестабілізувати Польщу, але, ймовірно, вони також намагатимуться проникнути на територію Польщі, видаючи себе за нелегальних іммігрантів, а це створює додаткові ризики, сказав він.

Моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн" зауважує, що в тому ж районі, в безпосередній близькості від кордону розташований полігон "Гозький" 6-ї механізованої бригади ЗС білорусі.

Можна припустити, що найманці прямували на полігон для тренувань із білоруськими військовими.




Схожі новини: