Відзнака добровольцю: запорізького кардіохірурга посмертно нагородили орденом

Переглядів: 393

29 липня 2023 09:44

  Відзнака добровольцю: запорізького кардіохірурга посмертно нагородили орденом фото

Лікар-кардіохірург Запорізької обласної клінічної лікарні, викладач медуніверситету Сергій Матвєєв пішов на фронт добровольцем весною 2022 року. На передовій отримав важке поранення, внаслідок чого 27 жовтня 2022 року помер.

З нагоди Дня медичного працівника України за значний особистий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги і рятування життя людей в умовах воєнного стану, сумлінне виконання професійного обов’язку Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив Сергія Матвєєва орденом «За мужність» ІIІ ступеня.

25 жовтня Аліна Матвєєва  отримала звістку, що її чоловік поранений в голову і з 22 жовтня знаходиться в Харківському військовому госпіталі.

Вона приїхала в Харків і була з Сергієм практично до останніх хвилин його життя. Поранення, на жаль, виявилося несумісним з життям. Коли показники життєдіяльності колеги почали критично знижуватися, лікарі попросили Аліну вийти з палати. А потім повідомили, що Сергій помер.

Загиблому військовому медику було 42 роки. Поховали Сергія Матвєєва у Запоріжжі. Без батька залишилася Віка, якій на момент його смерті було 4 роки. Вічна пам’ять захиснику України.




Схожі новини: