Стало відомо, чим окупанти замінять пам'ятник Кобзарю в центрі Мелітополя

Переглядів: 520

28 липня 2023 14:16

Стало відомо, чим окупанти замінять памятник Кобзарю в центрі Мелітополя фото
Окупантам дуже заважав український письменник в центрі міста

На центральній площі Мелітополя окупанти готуються встановити тематичну стелу на тему "побєдобєсія". Вона замінить пам'ятник Тарасу Шевченку, прибраний півроку тому. 

Після окупації міста самопроголошена влада повернула на площу Перемоги символи часів радянскього союзу, серед яких георгіївська стрічка на арці. Але цього виявилось замало і на початку року звідси прибрали скульптуру Кобзаря під приводом її реконструкції. Але повертати на місце пам'ятник посадовці не збираються. 

Тепер на місці Тараса Шевченка в Мелітополі буде височіти стела "Місто військової слави" - саме таке звання присвоєно путіним в листопаді минулого року. Про погодження відповідного проєкту нещодавно звітувала самопроголошена керівниця міста Галина Данильченко. Але чомусь те, як буде виглядати ця споруда, нікому не показують. 

Гаулятерша в черговий раз нагадала і про дуже важливу справу - відновлення ходової частини танку Т-70, який зняли з постаменту на братському кладовищі у Мелітополі і відтягнули аж у Петербург. Ідея сумнівна, але колаборанти волають про "збереження нашої правдивої історії". 




Схожі новини: