Які рослини потрібно висадити в серпні – городникам на замітку

Переглядів: 511

27 липня 2023 21:07

Які рослини потрібно висадити в серпні – городникам на замітку фото

У серпні городники розпочинають перші збори врожаю, проте сезон посіву не припиняється. Останній місяць літа – вдалий час для посадки невибагливих у догляді рослин.

Дачникам варто звернути увагу на дев’ять варіантів зелені й трав, які можна висаджувати на ділянці вже зараз. Про це розповідає Телеграф.

Кріп

Смачна та корисна зелень, яка швидко росте. Вже за кілька тижнів після посіву зберете розкішний урожай.

Петрушка

Ще одна однорічна рослина, проста у догляді. Вона може рости до холодів, оскільки є морозостійкою.

Шпинат

Багата на вітаміни рослина, яка відмінно переносить холод. Першими листочками дачники можуть насолодитися вже через 4-6 тижнів після посадки.

Рукола

Улюблений багатьма інгредієнт у салатах. Ця трава росте швидко і витримує спеку. Як тільки листя культури виросте до 10-15 см, можна розпочинати збирання врожаю.

Кінза

Чудово перенесе спекотний серпень у нашій країні. Не забувайте поливати цю траву, щоб вона радувала врожаєм і стала смачним інгредієнтом ваших страв.

Цибуля на зелень

Це ідеальний варіант для засіву городу наприкінці літа. Потрібно 3-4 тижні, щоб сформувалася зелень заввишки 15-20 см.

Редька

Гостра чорна чи біла – вибір за дачниками. Рослина порадує врожаєм за короткий період часу, тому сміливо висаджуйте цю культуру на ділянці у серпні.

Бораго

Також відома як огіркова трава, використовується у салатах та для декору страв. Цій рослині необхідні тепло і більше вологи. Сійте траву на відстані 20-25 см, регулярно видаляйте стрілки.

Листовий салат 

Врожай ви отримаєте вже через кілька тижнів після посіву у серпні. Найкраще висаджувати крессалат, ампельний та інші пізні сорти.

 




Схожі новини: