Держпереворот у Нігері: що відомо на ранок

Переглядів: 381

27 липня 2023 09:00

Держпереворот у Нігері: що відомо на ранок фото

Військові Нігера, на чолі з генералом Омаром Чіані, після усунення з посади президента країни Мохамеда Базума оголосили не тільки про закриття кордонів, а й про зупинення роботи всіх установ у країні.

На вулицях столиці Нігера Ніамея почалися заворушення.  У місті лунають постріли.

За попередньою інформацією, військові, які захопили владу в країні, стріляють по людях при їх наближенні до президентського палацу.

Національне телебачення Нігера у своєму ефірі у постійному режимі транслює звернення полковника Амаду Абдрамана про усунення від влади президента країни Мохамеда Базума, закриття кордонів та всіх установ республіки, а також про введення комендантської години.

"Ми поклали край режиму, який ви знаєте по поганому управлінню та забезпеченню безпеки", - заявив полковник і застеріг іноземні держави від втручання у справи країни.

США та країни Євросоюзу вже виступили із засудженням держперевороту, закликавши до негайного звільнення Базума.

Видання Financial Times зазначає, що президент Базум послідовно виступав за демократичні принципи, прогресивне ставлення до прав жінок та освіти, а також домагався допомоги країн Заходу у боротьбі з терористами на території континенту.

Крім того, Базум був одним із небагатьох африканських лідерів, який відмовився брати участь у саміті "росія - Африка", який розпочався в Петербурзі цього тижня.




Схожі новини: