У мешканців Мелітополя окупанти забрали можливість швидко дістатися вільної частини України

Переглядів: 481

26 липня 2023 15:53

У мешканців Мелітополя окупанти забрали можливість швидко дістатися вільної частини України фото
Наразі пункт пропуску Колотилівка-Покровський закритий на невизначений термін

Влада рф закрила не невизначений термін КПП "Колотилівка-Покровка" - єдиний пункт пропуску між росією та Україною. Тепер мешканці Мелітополя можуть вибратися з окупації лише через треті країни. 

Кілька днів тому був закритий єдиний пункт пропуску, який тривалий час був єдиною можливістю, виїхати з окупованого Мелітополя та інших міст на територію, підконтрольну Україні. Йдеться про так званий гуманітарний коридор з Колотилівки Білгородського області до Покровки Сумської області. Але тут кілька кілометрів треба йти пішки по ґрунтовій дорозі, при цьому тут можуть відбуватися обстріли.

Офіційної інформації з цього приводу немає, але регіональні чати в Телеграм та перевізники говорять про те, що цей проїзд закритий до 2 серпня точно, а що буде з ним далі, наразі невідомо. 

Таким чином вибратися з окупації можна,лише, подолавши довгий шлях через росію, куди можна виїхати через Новоазовськ або Крим, а далі в Прибалтику та Білорусь, або виїхати в бік Грузії і далі літаком до Польщі, а звідти до України. Але черги на кордоні, зокрема, з Латвією та Естонією зібрались значні. За словами тих, хто евакуювався таким чином, дорога займає приблизно тиждень. 

 




Схожі новини: