Слимаки та равлики зникнуть з городу: народні методи боротьби

Переглядів: 540

26 липня 2023 16:00

Слимаки та равлики зникнуть з городу: народні методи боротьби фото

Одне з основних завдань дачників – боротьба зі шкідниками. Особливо активні слимаки та равлики. Проте народні засоби допоможуть упоратися з небажаною живністю.

Ось п’ять ефективних хитрощів проти черевоногих, якими ділиться Телеграф.

Опудрування попелом

Там, де в саду або на городі ви найчастіше помічаєте слимаків та равликів, розсипте деревний попіл. Обробіть цим інгредієнтом рослини, щоб відвадити від них паразитів.

Мульчування

Досвідчені городники рекомендують використовувати мульчу із соснових шишок, хвої, горіхової чи подрібненої яєчної шкаралупи. Такий бар’єр стане серйозною перешкодою для слимаків та равликів.

Рослини

Запах деяких трав слимаки й равлики ненавидять. Відлякують шкідників такі рослини, як розмарин, петрушка, шавлія, базилік, лаванда, чебрець і деревій.

Нашатирний спирт

Аптечний засіб може допомогти у боротьбі з черевоногими. Для цього 100 г нашатирю розведіть у 10 л води. Отриманим розчином обприскуйте рослини, які атакують шкідники, а також ґрунт навколо цих культур.

Пастки

Щоб не використовувати хімікати, городники можуть підготувати для равликів і слимаків пастки. Просто зробіть "будиночок" з підручних матеріалів (листя, трави, залишків лінолеуму або шиферу). Черевоногі обов’язково сховаються там, бо люблять тінь.




Схожі новини: