Нардеп з Бердянська, затриманий СБУ, заперечує співпрацю з ворогом, - ВІДЕО

Переглядів: 470

25 липня 2023 13:50

Нардеп з Бердянська, затриманий СБУ, заперечує співпрацю з ворогом, - ВІДЕО фото
Одіозний депутат з Бердянська намагається "відбілити" власне ім'я

Чинний депутат ВР Олександр Пономарьов, якому повідомлено підозру у держзраді, відкидає звинувачення і навіть визнає, що "росія - ворог". Таке зізнання від нього почули столичні журналісти. 

Як повідомляли "МВ", вчора у столиці силовики навідались до нардепа Олександра Пономарьова, який дотичний до забезпечення ворожої техніки паливно-мастильними матеріалами, а також сприяння будівництву оборонних споруд росіян. Ця людина добре відома бердянцям, бо є власником кількох великих підприємств, серед яких заводи АЗМОЛ та "Агрінол", а також "Бердянські жниварки". Після окупації міста Пономарьова нібито викрадали окупанти, а підприємства були начебто "націоналізовані", він сам згодом опинився у столиці і звідти продовжував координувати їх роботу. Принаймні на останньому наполягають СБУ і ДБР.

Перед судовим засіданням журналістам видання "Телеграф" вдалось поставити кілька питань Пономарьову. Нардеп, зокрема, наполягав, що не працював на росіян, а навпаки допомагав українцям. 

"У жодному разі [не працював з окупантами]. Допомагав людям, допомагав біженцям. Дуже багато допомагав біженцям з Маріуполя. Приїжджали люди у величезних кількостях. Їм не було де розселяться, їм не було на що харчуватися, у них не вистачало палива", - заявив Пономарьов.

До речі, за Пономарьовим тягнеться шлейф скандалів. Він, наприклад, фігурував як свідок у справі про вбивство бердянського активіста Віталія "Сармата" Олешка. Побратими останнього не виключають, що нардепу була на руку його смерть.

Крім того, журналісти "Схем" з'ясували, що підприємства з орбіти Пономарьова за 1,5 роки повномасштабного вторгнення продали державним стратегічним підприємствам України продукції на загальну суму понад 120 млн. гривень. Продукція для українського ринку вироблялась в Грузії, а сировина туди завозилась із росії.

 

 




Схожі новини: