"Результати будуть відчутні": Верховний головнокомандувач і президент Володимир Зеленський провів Ставку

Переглядів: 366

25 липня 2023 08:06

Результати будуть відчутні: Верховний головнокомандувач і президент Володимир Зеленський провів Ставку фото

Новини про події, що відбулися 24 липня. Про війну, про міжнародні відносини, про Украіну, про світ, про занепад рашки та про Мелітопольщину.

Головна тема

Верховний головнокомандувач і президент Володимир Зеленський провів Ставку, на якій серед іншого обговорили відповідь на "варварські російські удари" по зерновій інфраструктурі та культурній спадщині.

За його словами, також на засіданні обговорили актуальну ситуацію на фронті та планування наступальних і оборонних дій України. Крім того, порушувалось питання розблокування Чорного моря і "зернового коридору".

Доповідали головком Валерій Залужний, командувачі Олександр Сирський і Олександр Тарнавський, начальник ГУР Кирило Буданов та віце-прем'єр Олександр Кубраков.

Пряма мова Зеленського: "Результати будуть відчутні".

Війна ерефії проти України

Костянтинівка. Росія вгатила касетними боєприпасами по пляжу: вбила дитину, шестеро поранених.

Резніков - західним ЗМІ про "повільний" контрнаступ: Це війна, а не комп’ютерна гра.

Генштаб повідомляє, що у смт Миронівський в районі Бахмута з 10 липня встановлено прибуття окупантів з підрозділу "Ахмат", які примусово виселяють місцевих з їхніх домівок і заселяються туди самі.

Міжнародні відносини

Розвідка США не сумнівається у розміщенні Росією ядерної зброї у Білорусі – CNN.

Після аналізу нових загроз через перекидання до Білорусі підрозділів найманців терористичного угруповання «Вагнер» Міністерство оборони Польщі ухвалило рішення перекинути військові формування із заходу країни на кордон із Білоруссю. Про це повідомляє PAP.

У Литві назвали безглуздою заяву путлєра про "плани" союзників взяти західну частину України.

Президент Чилі Боріч назвав вторгнення Росії в Україну "неприйнятною агресивною імперіалістичною війною, яка порушує міжнародне право", і наполягав на включенні фрази "війна проти України" до Спільної декларації саміту країн Латинської Америки та Карибського басейну (CELAC) та ЄС, - повідомляє The Brazilian Report.

Україна

«Приховувати вже не вдається". ДБР розслідує понад 100 справ про зловживання у військкоматах.

В Одеській області прикордонники затримали двох чоловіків, які перевозили у човні білугу, яка внесена до Червоної книги. Врятувати рибину не вдалося.

Світ

В Ізраїлі Кнесет затвердив у другому та третьому читанні законопроект про відміну поняття юридичної неспроможності. Опозиція планує опротестувати закон у Вищому суді справедливості. У Єрусалимі та інших містах відбулися масові акції протесту, затримано десятки активістів. Лідери протестних рухів стверджують, що здаватися не мають наміру.

Через аномальну спеку 17 липня у Греції спалахнули масштабні лісові пожежі. Тиждень тому температура у Греції сягнула вище 40 градусів. Така рекордна спека спричинила масові лісові пожежі по всій країні.

Лідер норвезької лівої партії Rødt Бьорнар Мокснес йде у відставку після скандалу з крадіжкою протисонцевих окулярів в аеропорту Осло "Гардермуен" на початку червня. Про це повідомляє місцеве видання Stavanger Aftenblad.

Занепад ерефії

Диктатор путлєр не візьме участь у наміченому на серпень саміті БРІКС у Південній Африці, замість нього делегацію країни-агресора очолить лавров, - повідомляє пресс-служба президента ПАР Рамафоси.

"За невиконання наказів командири РФ обнуляють". Розповідь полоненого чукчі з ПВК "Ветерани", якому обіцяли роботу в тилу оборони окупантів, однак кинули на передову.

Мелітопольщина

З початку контрнаступу Сили оборони України звільнили вже майже 230 кв. кілометрів територій від окупаційних військ рф, з них понад 192 кв. км на півдні країни і близько 35 кв. км - на сході. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр на брифінгу в Military Media Center.

Російські військові почали перекидати техніку в тимчасово окупований Крим після чергової вдалої роботи Сил оборони України по окупантах у Мелітополі.

Про це у понеділок, 24 липня, повідомив партизанський рух АТЕШ у Telegram.

Журналісти-розслідувачі з’ясували, чим займався в окупованому Бердянську після початку повномасштабного вторгнення нардеп від забороненої партії ОПЗЖ Олександр Пономарьов. Раніше СБУ повідомила йому про підозру в держзраді.

За даними журналістів Схем, Пономарьов, крім українського, має також громадянство Росії. Документи на його отримання було подано у 2003 році, і 2007-го видано новий паспорт по досягненню 45-річчя. Він досі є дійсним.

 

 

 




Схожі новини: